Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD: „Cristian Ghinea nu are decât o șansă să iasă din groapa în care s-a băgat singur - Să vină cu PNRR-ul în Parlament sau să își dea demisia”

PSD: „Cristian Ghinea nu are decât o șansă să iasă din groapa în care s-a băgat singur - Să vină cu PNRR-ul în Parlament sau să își dea demisia”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Apr 2021, 22:40
PSD: „Cristian Ghinea nu are decât o șansă să iasă din groapa în care s-a băgat singur - Să vină cu PNRR-ul în Parlament sau să își dea demisia” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Cristian Ghinea (USR-PLUS), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, le-a solicitat, luni, liderilor PSD „să nu mai submineze negocierile dure” pe care guvernanții le poartă cu reprezentanții Comisiei Europene pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență. În replică, social-democrații au transmis: „Înainte de a cere ceva PSD, domnul Ghinea și toți ”partenerii” din Coaliție ar trebui să își ceară scuze în genunchi pe trepte la Kiseleff (sediul PSD) pentru aroganța și prostia de care au dat dovadă”. 

Social-democrații i-au acuzat pe guvernanți că au refuzat să se consulte cu actori sociali în elaborarea PNRR, că au refuzat depolitizarea și transparența în alocarea fondurilor și că nici nu au prezentat Planul în Parlament. 

Ca să iasă din impasul în discuțiile cu C.E., PSD-iștii l-au trimis pe Ghinea să consulte viziunea PSD asupra Planului.  „Ghinea nu are decât o șansă să iasă din groapa în care s-a băgat singur: să vină cu PNRR-ul în Parlament sau să își dea demisia”, au mai precizat ei.

 

PSD, replică pentru Cristian Ghinea pe tema PNRR

 

„Înainte de a cere ceva PSD, domnul Ghinea și toți ”partenerii” din Coaliție ar trebui să își ceară scuze în genunchi pe trepte la Kiseleff pentru aroganța și prostia de care au dat dovadă. 

Ați refuzat consensul politic, dialogul public și implicarea actorilor sociali – patronate, sindicate, societatea civilă.  Ați refuzat să faceți un parteneriat onest cu autoritățile locale. Ați refuzat depolitizarea și transparența în alocarea fondurilor. Ați refuzat să veniți cu acest plan în Parlament. 

Toate au fost cereri legitime pe care PSD le-a adresat acestei Coaliții. 

În loc de rânjete superioare și autosuficiente, puteau măcar să răsfoiască viziunea PSD despre Planul Național de Redresare și Reziliență pe care specialiștii PSD au propus-o și pe care ei au ignorat-o”, a transmis PSD, pe Facebook. 

Social-democrații au mai scris că PNRR nu e planul lui Ghinea sau al coaliției de guvernare, ci e planul țării. Totodată, ei au avertizat că România riscă să nu se încadreze în calendarul stabilit. Ca să iasă din impas, social-democrații l-au sfătuit pe Ghinea să citească viziunea lor asupra Planului.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

PNRR nu e planul lui Ghinea și al Coaliției lor de looseri. PNRR este un plan național la care fiecare trebuie să își aducă contribuția pentru a ieși ceva bun. 

Ghinea nu are decât o șansă să iasă din groapa în care s-a băgat singur: să vină cu PNRR-ul în Parlament sau să își dea demisia. Repede! Pentru că deja România riscă să nu aibă plan aprobat înainte de octombrie 2021, ceea ce face aproape imposibilă atingerea țintei de angajare a 70% din sume până la finalul anului 2022. 

PS: Ghinea, pune mâna și citește viziunea PSD despre PNRR. Ia cu tine un pix și o foaie, arogantule!”, a mai transmis PSD.
 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Cristian Ghinea,   PNRR,   Planul Național de Redresare și Reziliență ,   demisie