PSD, gata să intre la guvernare. Marcel Ciolacu: „Este prima dată când o moțiune de cenzură are șanse să treacă după doar 6 luni”

PSD, gata să intre la guvernare. Marcel Ciolacu: „Este prima dată când o moțiune de cenzură are șanse să treacă după doar 6 luni
Foto: Inquam Photos / George Călin

PSD pregătește moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu și are în vedere inclusiv alegerile parlamentare anticipate. Marcel Ciolacu a făcut anunțul vineri, 18 iunie, într-o conferință de presă.

„Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu o altăformațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oarăcând o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Nu cred că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate”

Președintele PSD a răspuns, de asemenea, acuzațiilor potrivit cărora social-democrații preferă să stea deoparte, în umbră, în loc să formeze un nou guvern.

„Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Trebuie să îţi asumi şi consecinţele. Nu cred că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate. PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid. Ne interesează soarta românilor”, mai transmis Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe