Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD, la un parlamentar distanță de a atinge majoritate parlamentară fără PNL

PSD, la un parlamentar distanță de a atinge majoritate parlamentară fără PNL

Un articol de: B1 TV - 10 Oct 2013, 16:08
Politică

Pe faţă sunt prieteni, prin spate se fac calcule separat. Iar acestea sunt tot mai bune pentru PSD. Joi, un nou ales din partea PPDD a trecut la social democraţi, ceea ce face ca PSD să mai aibă nevoie de un singur parlamentar pentru a se putea lipsi de liberali.

Şi la Senat calculele sunt făcute. Aici pe lângă minorităţi şi UDMR, negocieri se mai poartă şi cu PPDD pentru formarea unei majorităţi.

După ce la începutul săptămânii doi deputaţi au trecut de la PP-DD la PSD, un alt ales alege barca social-democraţilor. Este vorba de PPDD-istul de Bacău, Miron Smarandache, care a bătut deja palma cu social-democratii şi la începutul săptămânii viitoare îşi va anunţa în plenul Camerei Deputaţilor decizia.

Şi astfel PSD ajunge la 167 de deputaţi. Un calcul simplu arată cum, împreună cu UDMR şi cu minorităţile, social democraţii ajung acum la 203 aleși. Iar cum pentru majoritate sunt necesari 204 parlamentari, surse politice susţin că luni un independent va trece la UNPR.

Mai mult decât atât, luând în calcul faptul că în ultima perioada tot mai mulţi membri PP-DD şi-au arătat disponibilitatea pentru a trece la social democraţi, dar şi faptul că în grupul independenţilor se află 13 parlamentari, surse politice nu exclud varianta ca PSD-ul să facă majoritate şi fără UDMR. Mai exact, social democraţii ar mai avea nevoie în momentul de faţă de 19 deputaţi. Astfel, deşi se întrec în a transmite public mesajul că USL nu se rupe, PSD munceste din greu să-şi asigure alternativă în cazul ruperii parteneriatului cu liberalii. Cat priveşte Senatul, aici in calcule mai intră şi negocierile cu PPDD.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   PNL,   PPDD
 
Loading...