Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD, pe cale să piardă încă un senator. Titus Corlățean: Îmi voi face evaluarea să văd dacă mai am de făcut ceva în acest partid

PSD, pe cale să piardă încă un senator. Titus Corlățean: Îmi voi face evaluarea să văd dacă mai am de făcut ceva în acest partid

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Oct 2019, 15:09
PSD, pe cale să piardă încă un senator. Titus Corlățean: Îmi voi face evaluarea să văd dacă mai am de făcut ceva în acest partid Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Senatorul Titus Corlățean ia în calcul o plecare din PSD, din cauză că propunerea sa legislativă, prin care cerea ca 4 iunie să devină Zi a Tratatului de la Trianon în România, s-a lovit de lipsa cvorumului.

„Constat cu regret că s-a încercat din răsputeri, din mai multe direcţii, să se stopeze astăzi dezbaterea şi supunerea la vot a iniţiativei pe care am formulat-o privind proclamarea zilei de 4 iunie ca zi a Tratatului de la Trianon în România, o iniţiativă care marchează o simbolistică naţională importantă, cu atât mai mult cât anul viitor vom aniversa Centenarul recunoaşterii internaţionale a graniţelor României, inclusiv cu reîntoarcerea legitimă a Transilvaniei la România. 

Constat că această iniţiativă legislativă va intra în adoptare tacită, lucru care nu mă încălzeşte pe mine, pe iniţiator, absolut deloc, pentru că era nevoie de o dezbatere şi de o expunere a punctelor de vedere din partea grupurilor politice (...). Constat cu regret că încercările de a stopa această dezbatere şi de a se pierde cvorumul astăzi, după repetate amânări, provin inclusiv din partidul din care fac parte. 
În consecinţă, vreau să mulţumesc celor care au fost prezenţi, inclusiv colegii din PSD care au rămas în sală până la acest moment, şi vreau să vă informez la rece, nu la cald, pentru că la cald nu este bine, că îmi voi face evaluarea să văd ce mai am de făcut, dacă mai am de făcut ceva în acest partid", a afirmat Corlăţean.

Termenul pentru adoptarea tacită în Senat a propunerii legislative pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, iniţiată de Titus Corlăţean şi Şerban Nicolae, se împlineşte pe 18 octombrie.

Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată, miercuri, din cauza lipsei de cvorum. În sală erau doar 50 de senatori, față de minimul impus de 69.

ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS
Citeşte mai multe despre:   PSD,   Titus Corlatean