Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD pregăteşte un NOU ASALT asupra LEGILOR JUSTIŢIEI: “ELIMINAREA TOTALĂ a preşedintelui respectă DECIZIA CCR”

PSD pregăteşte un NOU ASALT asupra LEGILOR JUSTIŢIEI: “ELIMINAREA TOTALĂ a preşedintelui respectă DECIZIA CCR”

Un articol de: - 14 Mar 2018, 21:32
Politică

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat miercuri că eliminarea preşedintelui României din procesul de numire a conducerii ÎCCJ respectă Decizia CCR.

„PNL vrea să nu se ajungă la finalitatea unui proces legislativ. Nici să aprobe, nici să nu se respingă. (...) Nu a ştiut să invoce niciun articol care este încălcat, doar să tărăgăneze. Articolul privind aşa-zisa eliminare a preşedintelui din numiri a fost declarat neconstituţional la solicitarea PNL, nu a USR, că ei nu au avut locuri (...) şi acum îl critică nevoie mare. Textul propus de noi, care poate fi evident contracarat de altă propunere de la orice coleg, chiar şi de la PNL, respectă Decizia CCR în totalitate şi respectă şi standardele privind independenţa sistemului judiciar”, a declarat deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Eugen Nicolicea a afirmat că „eliminarea totală” a preşedintelui României din procesul de numire a conducerii ÎCCJ respectă Decizia CCR.

„Respectă şi standardele Comisiei Europene privind independenţa sistemului judiciar. Nu există o obligaţie a Parlamentului decât în sensul de a ţine cont de Deciziile CCR, care sunt obligatorii pentru toată lumea, inclusiv pentru PNL”, a spus Nicolicea, întrebat dacă „eliminarea totală” a preşedintelui României din procesul de numire a conducerii ÎCCJ respectă Decizia CCR.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Nicolicea,   PSD,   CCR