Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD reclamă PNL la Comisia de la Veneția: 'Statul de drept este pus în pericol!' (Scrisoarea integrală)

PSD reclamă PNL la Comisia de la Veneția: 'Statul de drept este pus în pericol!' (Scrisoarea integrală)

Un articol de: B1.ro - 14 Ian 2020, 16:39
PSD reclamă PNL la Comisia de la Veneția: 'Statul de drept este pus în pericol!' (Scrisoarea integrală) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Șeful PSD Marcel Ciolacu a anunțat că va trimite o scrisoare Comisiei de la Veneția, dar și președinților Comisiei Europene și Parlamentului European, prin care vor atrage atenția că Guvernul PNL vrea să schimbe legislația electorală, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi, cu doar câteva luni înainte de alegerile locale.

„Am mai luat o decizie, să trimitem o scrisoare din partea PSD atât președintei Comisiei Europene, cât și grupului social-democrat din Parlamentul European și la președintele Parlamentului European și la toți europarlamentarii. Acest abuz de a schimba legile electorale în pofida unei decizii a Curții Constituționale și a unei recomandări a Comisiei de la Veneția. Nu ai dreptul, într-un stat european, sub nicio formă să modifici legile electorale cu două-trei luni înainte de momentul electoral. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României așa ceva și sperăm nici să nu se îmtâmple”, a declarat Marcel Ciolacu.

Redăm mai jos scrisoarea intergrală.

 A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   PSD