Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD și PNL îl susțin pe Andrei Marga pentru șefia Institutului Cultural Român

PSD și PNL îl susțin pe Andrei Marga pentru șefia Institutului Cultural Român

Un articol de: - 29 Aug 2012, 18:29
PSD și PNL îl susțin pe Andrei Marga pentru șefia Institutului Cultural Român Foto: caleaeuropeana.ro Politică
Update 19:30: Și PSD-ul îl susține pe Marga la șefia ICR, după cum a declarat chiar premierul Victor Ponta, care l-a numit pe fostul ministru “candidat ideal pentru această poziție”.

"Am în continuare un deosebit respect pentru omul Andrei Marga şi cred că ar fi o foarte bună opţiune pentru această funcţie. Cu o experienta bogată, cu un bagaj cultural de excepţie, precum şi cu foarte multă dragoste de ţară, Andrei Marga este un candidat ideal pentru această poziţie", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit unui comunicat transmis miercuri de PSD.


Partidul Național Liberal îl susține pe fostul ministru de Externe, Andrei Marga, pentru a prelua șefia Institutului Cultural Român. Surse din cadrul partidului au afirmat că propunerea va fi înaintată la începutul sesiunii ordinare a Parlamentului. Aceasta urmează să înceapă pe 1 septembrie.

Conform surselor PNL, citate de Mediafax, propunerea lui Andrei Marga pentru acest post a primit vot de susținere din partea conducerii PNL, la ultima ședință a Biroului Politic Central.

Numirea în funcție se va face prin decizia Senatului, deoarece ICR-ul se află în prezent în subordinea acestei Camere a Parlamentului, ea numind conducerea operativă și membrii Consiliului de conducere a Institutului.

După ce a fost revocat din funcția de ministru al Externelor, Andrei Marga a declarat că nu va ocupa nicio funcție publică, ci va pleca în Germania, în mediul științific. Pe de altă parte, la putin timp după, premierul Victor Ponta a afirmat că Marga va fi numit într-o funcție publică.

Anterior, președinte al ICR a fost Horia Roman Patapievici, care a demisionat din funcție pe 2 august, împreună cu ceilalți membri ai conducerii operative, Tania Radu și Mircea Mihăieș.

În urma rectificării bugetare, bugetul ICR a fost redus cu o treime. Astfel, în prezent el operează pe deficit – bugetul este de 28,5 milioane de lei, iar Institutul a angajat deja suma de 29 de milioane – deci nu își poate desfășura în continuare proiectele.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Andrei Marga,   ICR,   Senat,   Victor Ponta,   PSD