Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD-UNPR-PC: USL este marcă în proprietatea PSD, iar PSD, UNPR şi PC au dreptul legal de folosire

PSD-UNPR-PC: USL este marcă în proprietatea PSD, iar PSD, UNPR şi PC au dreptul legal de folosire

Un articol de: - 07 Mai 2014, 11:17
PSD-UNPR-PC: USL este marcă în proprietatea PSD, iar PSD, UNPR şi PC au dreptul legal de folosire Foto: adevarul.ro Politică

Denumirea, sigla și semnul electoral USL constituie o marcă individuală în proprietatea PSD, înregistrată la OSIM.

În plus, ACD și ACS , alianțele care au constituit USL, nu au cerut desființarea Uniunii, informează un comunicat al Alianței PSD-UNPR-PC, remis Mediafax.

"În prezent, Uniunea Social Liberală este o formațiune politică înregistrată în Registrul Alianțelor Politice de la Tribunalul Municipiului București, cu numărul 6/02.12.2011. USL a fost constituită prin acordul dintre două alianțe politice, respectiv Alianța de Centru Dreapta (ACD)(compusă din PNL și PC) și Alianța de Centru Stânga (ACS) (formată din PSD și UNPR). Ambele alianțe sunt înregistrate, la rândul lor, în Registrul Alianțelor Politice de la Tribunalul București. ACS este înregistrată cu numărul 7/10.10.2012, iar ACD cu numărul 5/04.02.2012. Prin urmare, în calitate de părți ale acordului politic care a stat la baza constituirii USL, doar aceste două alianțe politice au calitatea juridică de a se pronunța în sensul menținerii sau desființării USL. Aceasta înseamnă că USL ar putea fi desființată doar prin denunțarea acordului politic de către ACD sau ACS sau prin radierea din Registrul Alianțelor Politice a uneia dintre cele două părți", reiese din comunicat.

Alianța PSD-UNPR-PC precizează că în prezent, atât ACD, cât și ACS sunt înregistrate în Registrul Alianțelor Politice și niciuna dintre ele nu a formulat o denunțare a USL.

"Simbolul USL nu este folosit ca semn electoral, iar Alianța PSD, UNPR și PC nu a adresat o cerere în acest sens către Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România pentru Parlamentul European din anul 2014. Ca atare, utilizarea mărcii USL în campania electorală nu intră sub incidența art. 43 din Legea 33/2007, privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare", se mai arată în comunicat.


Citeşte mai multe despre:   USL,   PSD,   pc,   UNPR