Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD va depune amendamente la buget pentru creșterea alocațiilor, salariilor și pensiilor. Sorin Grindeanu: „Nu e adevărat că nu sunt bani” (VIDEO)

PSD va depune amendamente la buget pentru creșterea alocațiilor, salariilor și pensiilor. Sorin Grindeanu: „Nu e adevărat că nu sunt bani” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Feb 2021, 14:34
PSD va depune amendamente la buget pentru creșterea alocațiilor, salariilor și pensiilor. Sorin Grindeanu: „Nu e adevărat că nu sunt bani” (VIDEO) Politică

PSD va depune în Parlament mai multe amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe acest an, pentru creșterea alocațiilor, a salariilor bugetarilor și a pensiilor. Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a insistat că banii pentru aceste majorări există, contrar celor spuse de guvernanți. 

Anunțul vine în contextul în care vineri, când Guvernul a adoptat proiectul de buget, premierul Florin Cîțu a susținut că deficitul bugetar de 7,16% nu poate fi crescut cu nicio sumă, iar cine va veni în Parlament cu amendamente privind diverse cheltuieli va trebui să indice sursele de finanțare. „Pentru sănătatea coaliției ar fi foarte bine ca Bugetul să treacă în forma adoptată în Guvern”, declarase, la rândul său, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL. 

 

Sorin Grindeanu (PSD), insistă că sunt bani pentru creșterea salariilor, pensiilor și a alocațiilor

 

„Nu e deloc adevărat că nu se poate. Nu e adevărat că nu sunt bani, cum susţine Cîţu, pentru a-şi justifica neputinţa sau neştiinţa. Există o alternativă mai bună la actualul buget de austeritate. De aceea, PSD a prezentat pentru prima oară în ultimii 30 de ani un buget alternativ”, a declarat, duminică, Sorin Grindeanu, pirm-vicepreșeidntele PSD.   

Grindeanu a spus apoi că vor fi mai mulți bani la buget prin creşterea gradului de colectare al taxelor şi prin arierate.

„Guvernul nu are de gând să crească colectarea veniturilor la buget. (...) Nu sunt bani la buget deoarece Guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei. Nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde de lei”, a spus social-democratul.

Sorin Grindeanu a acuzat apoi Guvernul că, în schimb, aruncă „povara austerităţii pe bugetari, pensionari, copii şi studenţi”.

PSD va depune amendamente la buget pentru creșterea alocațiilor, salariilor și pensiilor. Sorin Grindeanu: „Nu e adevărat că nu sunt bani”

Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

 

Ce amendamente propune PSD la Legea bugetului de stat

 

Social-democrații vor creșterea alocațiilor pentru copii, din 1 martie, de la 427 de lei la 600 de lei, și majorarea, tot de la aceeași dată, a salariilor cadrelor didactice și asistenților sociali din sistemul sanitar la nivele stabilite în Legea salarizării pentru anul 2022.

PSD va mai propune prin amendament la Legea bugetului de stat acordarea de vouchere de 400 de euro pentru nașterea fiecărui copil.

De asemenea, social-democrații vor mai propune creșterea pensiei minime, din 1 martie, de la 800 de lei la 984 de lei, pentru vechime mai mică de 10 ani, și de la 800 de lei până la 1.107 lei, pentru vechime mai mare de 10 ani.

„Pot să vă spun că avem aceste amendamente pe care o parte le-am prezentat astăzi, dar sunt şi foarte multe amendamente pe fiecare judeţ în parte. Eu cred că vor fi, dacă le adunăm, câteva mii”, a mai spus Grindeanu.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Sorin Grindeanu,   amendamente,   buget pe 2021,   legea bugetului de stat