PSD votează marți creșterea pensiilor cu 40%, deși liberalii avertizează că suma necesară nu există în buget. Marcel Ciolacu: „Opriți-vă din furat și veți avea bani”

PSD votează marți creșterea pensiilor cu 40%, deși liberalii avertizează că suma necesară nu există în buget. Marcel Ciolacu: „Opriți-vă din furat și veți avea bani”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că parlamentarii social-democrații vor vota în ședința plenului de marți pentru majorarea pensiilor cu 40%, așa cum prevede legea. Ciolacu a transmis că liberalii aflați la guvernare și președintele Klaus Iohannis și-au bătut joc destul de pensionari, așa că ar face bine măcar să respecte legea. La explicațiile miniștrilor PNL, potrivit cărora nu există bani la buget pentru astfel de majorări, liderul social-democrat a răspus că liberalii vor avea bani dacă vor înceta să mai fure. Pe 22 septembrie, de la ora 13.00, Camera Deputaților și Senatul se reunesc, pe ordinea de zi figurând modificarea Ordonanței de Urgență adoptată de Guvernul Orban privind rectificarea bugetară. PSD deja a reușit să treacă prin comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament mai multe amendamente la această OUG, care au un puternic impact bugetar.

Marcel Ciolacu anunță că parlamentarii PSD vor vota, marți, pentru creșterea pensiilor cu 40%

Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu a anunțat că aleșii social-democrați vor vota marți, în Parlamnet, pentru creșterea pensiilor cu 40%, așa cum prevede legea. Majorarea trebuia aplicată de la 1 septembrie, dar Guvernul Orban a optat pentru o creștere de doar 14%, cu argumentul că nu există bani la buget pentru o cheltuială mai mare. În replică, Ciolacu le-a transmis liberalilor să fure mai puțin și o să aibă bani de pensii mărite.

„Rămânem consecvenți! Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii!

Iohannis și Orban au umilit destul persoanele în vârstă!

I-ați fugărit cu poliția și i-ați amendat în starea de urgență!

I-ați ținut la cozi în fața spitalelor, fără acces la tratament!

I-ați ținut fără medicamente esențiale, așa cum este Euthyrox, iar acum vă plângeți că se îmbolnăvesc!

Nu le-ați dat nicio mască din cele promise, dar îi amendați dacă nu au!

AJUNGE!

Orice guvern normal la cap își respectă seniorii! Nu își bate joc de ei!

Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu știți cum să scăpați mai repede acum!

N-ați făcut nimic pentru ei! Aplicați legea măcar!

Opriți-vă din furat și veți avea bani pentru pensii!

Sunt 5 milioane de pensionari care așteaptă să li se facă dreptate! Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăți”, a scris Marcel Ciolacu, luni, pe Facebook.

PSD votează pe bandă rulantă inițiative cu puternic impact bugetar

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni marți, într-o ședință de plen comun, pe ordinea de zi fiind și modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului PNL privind rectificarea bugetară. Executivul a decis creșterea pensiilor cu 14% și amânarea cu un an a majorării salariilor în cazul profesorilor. PSD, însă, insistă ca pensiile să fie majorate cu 40%, cum prevede legea pe care tot el a votat-o, iar salariile profesorilor să crească din acest an.

În Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament, PSD a reușit încă de săptămâna trecută să treacă mai multe amendamente la rectificarea buegtară, ce au un impact major asupra bugetului: creșterea pensiilor cu 40%, majorarea salariilor pentru profesori, bani mai mulți pentru Catedrala Mântuirii Neamului, buget mai mare pentru Camera Deputaților și alocarea a 400 de milioane de lei pentru programul Start Up Nation. De asemenea, comisiile au mai votat ca suma alocată de Guvern pentru autoritățile locale să crească de la 2,1 miliarde la 3,6 miliarde.

„PSD trebuie să dispară, votul din Parlament de astăzi (miercuri – n.r.) este cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer”, a fost reacția lui Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, după votul din Comisii.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a insistat că bugetul nu își mai poate permite nicio creștere a cheltuielilor în momentul de față.

Luni, Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede acordarea unui stimulent lunar de 2.000 de lei pentru cadrele didactice, în timpul stării de urgență și de alertă. Legea urmează să ajungă la vot în Camera Deputaților, forul decizional.

Urmăriți B1TV.ro și pe