Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PSD vrea comisie de anchetă privind managementul pandemiei. Alexandru Rafila: Scopul său nu este să găsească vinovați, ci să ofere răspunsuri populației, astfel încât oamenii să își recâștige încrederea în autorități (VIDEO)

PSD vrea comisie de anchetă privind managementul pandemiei. Alexandru Rafila: Scopul său nu este să găsească vinovați, ci să ofere răspunsuri populației, astfel încât oamenii să își recâștige încrederea în autorități (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Apr 2021, 12:20
PSD vrea comisie de anchetă privind managementul pandemiei. Alexandru Rafila: Scopul său nu este să găsească vinovați, ci să ofere răspunsuri populației, astfel încât oamenii să își recâștige încrederea în autorități (VIDEO) Foto: Alexandru Rafila / Facebook Politică

Partidul Social Democrat pledează pentru înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind managementul pandemiei de COVID-19 în toată această perioadă. Deputatul Alexandru Rafila susține că scopul nu este găsirea de vinovați, ci oferirea de răspunsuri către populație, astfel încât „oamenii să poată să își recâștige încrederea în autorități, în sistemul de sănătate, și să putem trece în mod responsabil împreună peste această pandemie”. Dacă inițiativa se materializează, a explicat el, la audieri ar putea fi chemată orice persoană care „a avut răspundere directă în ceea ce privește modul de gestionare” a crizei sanitare, inclusiv ultimii miniștrii ai Sănătății și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

PSD vrea comisie de anchetă privind managementul pandemiei. Ce a declarat deputatul Alexandru Rafila

 

„(O comisie de anchetă, n.r.) care să investigheze modul în care a existat managementul pandemiei în toată această perioadă, plecând de la toate datele, număr de cazuri, testare, vaccinare și bineînțeles, lucru care a fost adus în discuție și de către fostul ministru al Sănătății, domnul Vlad Voiculescu, referitor la numărul de decese. Noi considerăm că o astfel de comisie este foarte utilă și sperăm ca cei de la USR-PLUS să sprijine această inițiativă, în sprijinul transparenței pe care o clamează, pentru că scopul acestei comisii nu este să găsească vinovați, ci să ofere răspunsuri populației, încât oamenii să poată să își recâștige încrederea în autorități, în sistemul de sănătate, și să putem trece în mod responsabil împreună peste această pandemie. Încă o dată, fac apel la colegii din Biroul permanent, indiferent de orientarea politică, să sprijine acest demers al Partidului Social Democrat, care este făcut exact în intresul cetățenilor și pentru controlul pandemiei”, a afirmat Alexandru Rafila, marți, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă social-democrații au primit semnale și de la membrii altor partide, deputatul PSD a precizat: „Noi nu avem încă astfel de semnale, dar, repet, este un apel public pe care îl facem în acest moment, să sprijine acest demers în interesul cetățenilor din România”.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu, demis săptămâna trecută de la Ministerul Sănătății, ar putea fi chemat să dea explicații în fața acestei comisii, Alexandru Rafila a explicat: „Domnul Vlad Voiculescu poate să fie invitat, nu poate să fie chemat, dânsul nu are nicio calitate oficială în acest moment. Sigur că, dacă o astfel de comisie se va înființa, și domnul Vlad Voiculescu va fi invitat să poată să clarifice anumite lucruri, care ar trebui clarificate, dar întâi trebuie să fie aprobată comisia, constituită și ulterior să stabilim o ordine de zi și procedurile prin care diversele părți vor fi invitate la audieri”.

Întrebat dacă ceilalți foști miniștri ai Sănătății din perioada pandemiei ar putea fi chemați la audieri, Alexandru Rafila a explicat: „Evident, toată lumea care a fost implicată în mod direct, au fost responsabili ai acestei gestionări a pandemiei, mi se pare normal, mi se pare firesc într-o democrație să poată să răspundă în fața unei comisii parlamentare. Se întâmplă în foarte multe țări, se întâmplă în Congresul Statelor Unite și astfel de audieri nu fac altceva decât să aducă încredere publicului și cred că acesta trebuie să fie principalul mesaj”.

Alexandru Rafila a confirmat, răspunzând la o întrebare în acest sens, că inclusiv secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, ar putea fi chemat la audieri în comisie.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

„Absolut, pe toată lumea, asta v-am spus, care a avut răspundere directă în ceea ce privește modul de gestionare a pandemiei”, a adăugat deputatul PSD Alexandru Rafila.