Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Radu Banciu: Băsescu are numai de pierdut prin revenirea în politică pentru că el își lăsase la distanță potențialii adversari și acum îi va reîntâlni într-o bătălie în care nu mai deține toate puterile (VIDEO)

Radu Banciu: Băsescu are numai de pierdut prin revenirea în politică pentru că el își lăsase la distanță potențialii adversari și acum îi va reîntâlni într-o bătălie în care nu mai deține toate puterile (VIDEO)

Un articol de: - 09 Oct 2015, 22:14
Radu Banciu: Băsescu are numai de pierdut prin revenirea în politică pentru că el își lăsase la distanță potențialii adversari și acum îi va reîntâlni într-o bătălie în care nu mai deține toate puterile (VIDEO) Foto: B1 TV Politică
Radu Banciu a vorbit în ediția de vineri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre revenirea oficială a lui Traian Băsescu pe scena politică.

Băsescu explică, mai ales că avea dreptul la cuvânt și televiziunile s-au înghesuit să-l aducă pe scenă, chiar și cele care l-au demolat sau care continuă să-l demoleze, faptul că se întoarce în politică pentru a-și apăra cele două mandate și pentru a se apăra de cei care continuă să-i dea la gioale chiar și după terminarea carierei politice. Nu știu de ce asta îl surprinde, mai ales că la noi se comentează orice. Era greu ca zece ani să treacă neobservați. Cum s-ar fi simțit, de exemplu, dacă nimeni nu ar mai fi vorbit despre el imediat ce s-ar fi întors pagina sa politică?

Nu avea cum să-l uite societatea atât de repede mai ales că toți învinșii rămăseseră în urmă ca pe un peron al unei gări de unde numai fâlfâia nicio batistă. Așa că s-au adunat toți în sala de așteptare a gării și au început să-i caute nod în papură așa cum e firesc într-o societate în care nimic nu merge cum ar trebui și unde Băsescu lăsase suficiente portițe deschise cât să mai introducă unul, altul câte o cizmă.

Pe undeva mai e și plictiseala sau uzura sau psihologia învingătorului de cursă lungă. Vreau să-i atrag atenția că atunci când ai câștigat pe toate fronturile, orice întoarcere nu poate să fie decât un eșec. Băsescu nu are nimic de câștigat, ci numai de pierdut pentru că el își lăsase la distanță potențialii adversari și acum îi va reîntâlni într-o bătălie în care nu mai deține toate puterile. Se reinstalează pentru a salva de la retrogradare un partid care practic nu există. E o misiune imposibilă. Cu cine crede Traian Băsescu că se luptă? Cu PSD și cu PNL? Păi ce șansă ar avea teoretic să răpună un astfel de partid?

Traian Băsescu nu are de ce să fie modest pentru cariera sa politică, dar nici nu trebuie să considere că în acest moment are mai multă înțelepciune sau mai multă putere decât deține în realitate.

Șansele sale politice sunt practic nule. Ce ar putea să facă? Să candideze la Primăria Capitalei. Ok, dar în rest ce ar putea să facă? Să se tot apere, să se tot dezvinovățească. Nu știu dacă i-ar folosi foarte mult. Așa, dacă rămânea deoparte și mai trimitea din când în când niște săgeți cu zâmbetul pe buze, că oricum bătălia se încheiase...

Deci el se întoarce pe câmpul de luptă, după ce câștigase marea bătălie. E destul de periculos. Mi se pare pierdere de timp, dar dacă chiar te plictiseai acasă și nu erau alte surse de cheltuire a timpului liber e și asta o soluție. Oricum imaginea lui Băsescu nu are decât de suferit pentru că în mare parte se va lupta cu morile de vânt.

Pe pesediști oricum nu poți să-i răpui, doar să-i îndepărtezi un pic, dar vor veni alții. Te întorci în politică să te lupți cu Dragnea? Adică să-l fac pe Dragnea să creadă că este un oponent?
Băsescu nici nu mai schimbă politica românească. A schimbat-o cât a schimbat-o, i-a dat statului o anumită formă, a fost mai bun decât alții, dar nu văd cum ar mai putea aduce noutăți
”, a spus Radu Banciu.

Radu Banciu, despre înscrierea lui Traian Băsescu în PMPCiteşte mai multe despre:   Lumea lui Banciu,   Radu Banciu,   Traian Basescu,   Miscarea Populara,   PMP