Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Radu Banciu: Este adevărat că Băsescu este adus în fața instanței din tot felul de nimicuri, dar, dacă nu vorbește despre propria situație, nu e treaba fostului președinte să comenteze ce fac procurorii (VIDEO)

Radu Banciu: Este adevărat că Băsescu este adus în fața instanței din tot felul de nimicuri, dar, dacă nu vorbește despre propria situație, nu e treaba fostului președinte să comenteze ce fac procurorii (VIDEO)

Un articol de: - 13 Oct 2015, 21:04
Radu Banciu: Este adevărat că Băsescu este adus în fața instanței din tot felul de nimicuri, dar, dacă nu vorbește despre propria situație, nu e treaba fostului președinte să comenteze ce fac procurorii (VIDEO) Foto: B1 TV Politică
Radu Banciu a comentat în ediția de marți a emisiunii "Lumea lui Banciu" o serie de afirmații pe care Traian Băsescu le-a făcut în legătură cu procurorii din România și cu modul în care Liviu Dragnea a fost ales președinte al PSD.

”Traian Băsescu i-a criticat astăzi pe procurori. Se pare că e setat așa ca, din când în când, să mai arunce un atac asupra lor. El a susținut că nu e normal ca magistrații, nu politicienii, să conducă de fapt România.

Eu nu știu dacă procurorii fac propagandă (cum susține Băsescu), dar eu văd că foarte rar se înșală. Sigur că îl înțeleg pe Traian Băsescu și am și fost de partea lui în toate aceste nimicuri, chichițe, care îl aduc zi și noapte în fața instanței. Într-adevăr sunt lucruri aberante. Nu ar trebui ca un fost președinte să fie chemat vreodată în fața instanței pentru așa ceva: pentru că un prost vine de pe undeva și spune că l-a scuipat Băsescu sau pentru că i-a promis Băsescu că îi dă sirop și nu i-a mai dat sau pentru că Băsescu nu și-a dat demisia.

Nu poți chema un fost președinte pentru așa ceva, dar îți trebuie legi solide. Aberațiile astea nu ar trebui să existe, dar, în rest, dacă nu vorbești despre propria situație, nu e treaba fostului președinte să comenteze ce fac procurorii.

Din câte vedem noi în politică, procurorii au avut dreptate. Hrebenciucii și Cocoșii, marile cazuri pe rol ale instanței sunt corecte. Deci aici nu are dreptate.

Băsescu a mai spus că nu a mai auzit să mai fi făcut cineva un asemenea scrutin cum s-a făcut în PSD, cu un singur candidat, și că rezultatul îi va da lui Dragnea o putere incredibilă chiar și în raport cu guvernul. Bun, dar asta ține de bucătăria internă a PSD. E adevărat că e o demonstrație de forță a lui Dragnea care, să ne ierte Băsescu, nu a început mandatul pe atât de prost pe cât s-ar fi așteptat unii, pentru că sunt luări de poziție pe care la fel le-am tratat și în cazul lui Ponta la debuturile sale, ca prim ministru de exemplu.

Deocamdată Dragnea poate revoluționa PSD-ul așa cum nu a mai făcut-o nimeni. Așteptăm să vedem. Așeptăm să vedem că deocamdată sunt numai pe hârtie. Cum ar fi asta că baronii nu mai pot candida la funcții de conducere la centru, adică trebuie să opteze. A decuplat practic baronimea din această structură. E o idee curajoasă, să vedem dacă va ieși”, a susținut Radu Banciu.Citeşte mai multe despre:   Lumea lui Banciu,   Radu Banciu,   Traian Basescu,   procurori,   Liviu Dragnea