Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Radu Oprea: Pe toți românii îi deranjează inegalitățile foarte mari din societate / Soluția propusă de PSD în cazul pensiilor (VIDEO)

Radu Oprea: Pe toți românii îi deranjează inegalitățile foarte mari din societate / Soluția propusă de PSD în cazul pensiilor (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Feb 2020, 22:40
Politică

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat, pentru B1 TV, că social-democrații au depus în Parlament un proiect care prevede impozitarea pensiilor peste un anumit nivel, căci „pe toți românii îi deranjează inegalitățile foarte mari din societate”.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Cătălin Predoiu, propus la ministerul Justiției, a declarat marți, la audierile în comisiile de specialitate ale Parlamentului, că ministerul decontează, pentru anul 2019, 45 de milioane de europentru transportul, chiria sau diurna magistraților. A mai precizat, totodată, că Ministerul Justiției va trebui să achite, pentru perioada 2020-2024, aproximativ 390 de milioane de euro pentru drepturi salariale ale magistraților care și-au recuperat în instanță sporuri.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„În timpul guvernării PSD, am plătit tot ce au câștigat în instanță profesorii, când drepturile lor au fost încălcate în timpul guvernării PDL. Au fost procese, au câștigat și era datoria guvernului să plătească. Cum a reușit PSD, pot să o facă și ceilalți, cu o gestionare corectă a banilor. 

Cât am fost ministru, am avut programul Start-Up Nation, care e o poveste de succes și vreau să dau o cifră: când am preluat mandatul, 0 tineri voiau să devină antreprenori, iar când am predat mandatul, 6 din 10 tineri voiau să devină antreprenori.

Acum, din păcate, acest program e oprit, e închis. Nu e neapărat tema mea să spun acum de ce PNL a ales să închidă acest program”, a declarat Radu Oprea, pentru B1 TV.

Impozitarea e o soluție propusă de PSD, a mai precizat el: „Impozitarea e o soluție pe care PSD a propus-o. Deja e în Parlament. De ce suntem deranjați? De inegalitățile foarte mari. Când o pensie minimă e 704 lei... Cei din PNL au refuzat să mărească cu 10% . Și nu sunt leneși, cum spune doamna ministru a Muncii. Pe toți românii îi deranjează inegalitățile foarte mari din societate. Impozitarea peste un anumit prag, unde putem conveni că pensia președintelui trebuie să fie o referință. Există această propunere în Parlament”.

Citeşte mai multe despre:   Radu Oprea,   PSD