Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi cere demisia lui Meleşcanu după eşecul de la ONU: "Le-a fost complice în tot acest timp acestor Dumb&Dumber de la vârful statului"

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi cere demisia lui Meleşcanu după eşecul de la ONU: "Le-a fost complice în tot acest timp acestor Dumb&Dumber de la vârful statului"

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Iun 2019, 10:38
Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi cere demisia lui Meleşcanu după eşecul de la ONU: "Le-a fost complice în tot acest timp acestor Dumb&Dumber de la vârful statului" Foto: Facebook/ Ovidiu Raetchi Politică

Diplomaţia română a suferit o înfrângere dureroasă vineri seară când a pierdut locul de membru neparmanent în Consiliul de Securitate al ONU după ce a obţinut doar 58 de voturi în timp ce micuţul stat baltic Estonia a avut 132 de voturi.

Această înfrângere a venit pe fondul declaraţiilor lui Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă despre mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, intenţie care a dus la pierderea sprijinului ţărilor arabe.

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi cere demisia acum a ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, pe care îl acuză că a tolerat acţiunile lui Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă şi astel este complice la eşecul României.

„În mod previzibil, România a pierdut cursa pentru locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Munca de ani de zile a unor profesioniști a fost sabotată de aflarea în treabă și băgarea în seamă absolut revoltătoare a lui Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă pe subiecte diplomatice pe care nu le înțelegeau și nu le stăpâneau. Au anunțat mutări de ambasade fără să se consulte cu decidenții reali, au luat pe nepregătite aliații europeni, au generat tensiuni cu parteneri tradiționali din Orientul Mijlociu, au promis lucruri pe care știau că nu le pot onora procedural - și, în final, nu au realizat nimic, ne-au făcut de râs pe plan extern și au pierdut voturile de care țara noastră avea nevoie la ONU.

Iar ministrul de Externe Meleșcanu le-a fost complice în tot acest timp acestor Dumb and Dumber de la vârful statului, deși, spre deosebire de ei, înțelegea prea bine că se va ajunge aici. Dar a ales să-și conserve postul ministerial, nu să apere onoarea diplomaților români. E absolut firesc ca Meleșcanu să demisioneze după acest eșec pentru care e direct vinovat. Dar el a dovedit deja, în cazul votului din Diaspora, că nu dă doi bani pe asumarea răspunderii și a propriilor greșeli””, a scris Ovidiu Raețchi, vineri, pe Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   Ovidiu Raetchi,   ONU,   Teodor Melescanu,   Liviu Dragnea,   Viorica Dancila