Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raețchi îi cere lui Firea să publice numele celor care asistă la lucrările Consiliului General: E adevărat că polițiști locali participă în civil pentru a ocupa locurile destinate cetățenilor?

Raețchi îi cere lui Firea să publice numele celor care asistă la lucrările Consiliului General: E adevărat că polițiști locali participă în civil pentru a ocupa locurile destinate cetățenilor?

Un articol de: - 05 Iun 2017, 14:45
Raețchi îi cere lui Firea să publice numele celor care asistă la lucrările Consiliului General: E adevărat că polițiști locali participă în civil pentru a ocupa locurile destinate cetățenilor? Foto: Epoch Times Romania Politică

Este adevărat că polițiștii locali participă în civil la lucrările Consiliului General al Municipiului București pentru a ocupa locurile destinate cetățenilor și societății civile?, este întrebarea pe care deputatul PNL Ovidiu Raețchi i-a adresat-o Primarului general al Capitalei.

Totodată, liberalul i-a solicitat Gabrielei Firea să facă publice listele cu persoanele care au asistat la lucrările CGMB din ultimele luni.

Solicitarea a fost înaintată în contextul în care au apărut informații potrivit cărora Firea aduce apropiați ai PSD pentru a ocupa locurile la ședințele CGMB și le transmite bucureștenilor interesați să ajungă la aceste ședințe că nu pot veni pentru că toate locurile sunt ocupate. Astfel, bucureștenilor li se încalcă dreptul de a participa la ședințele Consiliului General.

”De aceea, consider că Primăria Generală trebuie să lămurească aceste acuzații și să facă publice listele cu persoanele care au asistat la ultimele ședințe de Consiliu General al Municipiului București. Mai mult, sper ca Gabriela Firea să lămurească dacă este adevărat că polițiștii locali participă în civil la lucrările CGMB pentru a ocupa locurile destinate cetățenilor și societății civile”, a transmis Raețchi, printr-un comunicat.

Liberalul a mai spus că dacă Firea nu are nimic de ascuns, atunci nu va avea nicio problemă să publice aceste liste.

”Acesta este și unul din motivele pentru care am inițiat o inițiativă legislativă prin care autoritățile publice locale să fie obligate să aloce un anumit număr de locuri la ședințele de consiliu local, potrivit unor principii transparente. Astfel de abuzuri de putere profund anti-democratice nu trebuie tolerate, ci amendate și împiedicate”, a mai transmis Ovidiu Raețchi.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   bucuresteni