Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan: ”Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu”

Raluca Turcan: ”Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu”

Un articol de: Redacția B1.ro - 02 Dec 2019, 13:38
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Politică

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, luni, că în cursul acestei săptămâni, Guvernul PNL își va angaja răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru INM.

Turcan notează, într-o postare pe Facebook, că aceste corecții ale legilor din domeniul justiției sunt necesare cât mai urgent pentru a împiedica un blicaj în sistemul judiciar. 

”Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru INM.

Această corectare a legislației pe Justiție este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută și de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situației din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brățări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională a Penitenciarelor, personal de probațiune, dar și pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook. 
 

Citeşte mai multe despre:   raluca turcan,   PNL
 
Loading...