Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan, despre învestirea Guvernului Orban II: ”Nu vom participa la vot. Cred că în Parlament miniştrii vor avea o bună ocazie să vorbească despre ce au făcut pe domeniile lor”

Raluca Turcan, despre învestirea Guvernului Orban II: ”Nu vom participa la vot. Cred că în Parlament miniştrii vor avea o bună ocazie să vorbească despre ce au făcut pe domeniile lor”

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Feb 2020, 22:58
Foto: Facebook / Raluca Turcan Politică

Vicepremierul demis Raluca Turcan a declarat că aleșii liberali se vor abține la votul pentru învestirea Guvernului Orban II. 

Aceasta a susținut că momentul din Parlament va fi folosit de miniștrii propuși pentru a face un bilanț al activității lor. 

"În momentul în care am decis să intrăm în procedura de alegeri anticipate, Guvernul propus trebuie să fie respins de două ori în Parlament, aşadar, votul pe care ni-l dorim în Parlament este acela de respingere a actualului Guvern, în condiţiile în care ţara este guvernată, noi fiind în continuare miniştri interimari. Momentul din Parlament dorim să îl folosim ca un moment de bilanţ, în primul rând şi de prezentare a priorităţilor pe care le putem urmări şi atinge şi pe termen scurt şi pe termen mediu. Cred că în Parlament miniştrii vor avea o bună ocazie să vorbească despre ce au făcut pe domeniile lor. (...) Nu vom vota împotrivă, ci nu vom participa la vot. Pentru învestirea unui guvern trebuie să se strângă un număr minim de 233 de voturi. Cine votează împotrivă sau nu votează deloc nu participă la crearea acelei majorităţi de votare a unui cabinet. Noi vom fi prezenţi şi nu vom participa la acest vot, ne vom abţine de la vot. Nu intrăm în cei 233 care trebuie strânşi pentru a învesti acest Guvern tocmai pentru că am declarat cât se poate de sincer şi oamenilor şi celor din Parlament că altfel nu putem ajunge la alegeri anticipate. Eu mizez pe cartea sincerităţii", a declarat Raluca Turcan la Digi24, potrivit Agerpres.

Vicepremierul demis a avut o replică și pentru liderii PSD care spun că liberalii se vor afla într-o situație penibilă dacă nu își vor vota propriul Guvern. 

"Şi până la urmă cine strigă că suntem penibil, cine strigă incompetenţă, cine strigă diverse lucruri negative la adresa acestui guvern? Cei care trei ani de zile au avut ocazia să demonstreze ceea ce pot, au avut tot ce se putea în această ţară. Au avut majoritate în Parlament, control pe aproape toate instituţiile, inclusiv cele din justiţie, au avut un guvern abuziv care ar fi putut să decidă în şedinţe de guvern aproape orice. Faptul că acum clamează că în ajun de moţiune de cenzură ne-am pregătit temele pentru o bună guvernare pentru patru luni de acum înainte nu face decât să cadă, până la urmă, în capcana propriilor lor retorici. Evident că ei vor încerca să spună lucruri rele despre noi, noi, pe fond, în Parlament o să prezentăm ce am făcut în trei luni de zile şi, de asemenea, o să spunem de fiecare dată când avem ocazia care este unica soluţie pentru ca România să ajungă la alegeri anticipate şi oamenii înţeleg", a mai spus Raluca Turcan

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan
 
Loading...