Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan: „În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător” (VIDEO)

Raluca Turcan: „În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Apr 2021, 19:24
Raluca Turcan: „În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător” (VIDEO) Foto: Raluca Turcan / Facebook Politică

Pensiile şi salariul minim sunt foarte mici în România, iar nivelul sărăciei este îngrijorător, a declarat, vineri, ministrul Muncii. Raluca Turcan a susținut apoi că noua formulă de recalculare a pensiilor pe care o vor propune va permite ca pensiile mici să crească mai mult, astfel încât să se ajungă la un echilibru în sistem.

 

Raluca Turcan, despre pensii, salarii și nivelul de trai din România

 

„În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător. Avem peste 900.000 de pensionari cu pensie minimă socială, avem, 5 milioane de pensionari cu o pensie medie de 1.500 de lei şi avem 2,7 milioane de pensionari cu pensie până în pensia medie. Deci sistemul de pensii este unul care nu le permite acestor milioane de pensionari să trăiască într-un mod decent”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea.

În cadrul aceleiași conferințe, ministrul Muncii a declarat că pensiile nu pot fi recalculate pentru a fi majorate cu 40%, cum a promis PSD, din cauza lipsei digitalizării. 

„Am început un proces care, dincolo de includerea dosarelor de pensie într-un format electronic, va duce la recalcularea pensiilor cu o rapiditate mai mare pentru pensiile mici. Această nouă formulă de recalculare a pensiilor pe care noi o vom propune va permite pensiilor mici să crească mai mult astfel încât să ajungem la un echilibru şi o echitate în sistemul de pensii” a mai afirmat Raluca Turcan.

Raluca Turcan: „În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător”

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   pensii,   recalculare pensii,   cresteri de pensii,   salarii,   nivel de trai