Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan, în timpul vizitei la Antibiotice Iași: Există o mare resursă de dezvoltare prin finanţarea unor proiecte de cercetare ample, de dezvoltare a procedurilor inovative

Raluca Turcan, în timpul vizitei la Antibiotice Iași: Există o mare resursă de dezvoltare prin finanţarea unor proiecte de cercetare ample, de dezvoltare a procedurilor inovative

Un articol de: Maria Zărnescu - 02 Dec 2020, 16:30
Raluca Turcan, în timpul vizitei la Antibiotice Iași: Există o mare resursă de dezvoltare prin finanţarea unor proiecte de cercetare ample, de dezvoltare a procedurilor inovative Foto: Facebook / Raluca Turcan Politică

Vicepremierul Raluca Turcan a vizitat, alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, compania Antibiotice Iași. În timpul vizitei, vicepremierul a precizat că în planul de investiții al companiei ar putea fi folosite oportunitățile oferite prin planul de sănătate al Guvernului, precizează Agerpres.

Totodată, în timpul vizitei, cei doi membrii ai Guvernului au prezentat și oportunitățile pe care Planul de Redresare și Reziliență îl va aduce companiei Antibiotice Iași.

 

Planul de investiții al companie, adaptat în planul de sănătate al viitortului Guvern

 

Vicepremierul a discutat, în timpul vizitei sale, despre faptul că planul de investiții al companiei Antibiotice Iași ar trebui să „meargă umăr la umăr” cu programul de sănătate pe care îl va aduce viitorul Guvern.

Mai mult decât atât, Turcan a precizat că programul de guvernare urmărește creșterea d emedicamente generice și biosimilare, dar și reevaluarea tehnologiilor inovative pentru diferite terapii, decontate din bugetul de stat.

Pentru noi vizita de astăzi de la Antibiotice reprezintă un moment de bucurie şi de încredere pentru că am văzut o companie mare, prosperă şi cu un plan de investiţii destul de ambiţios. Evident că planul de investiţii al acestei companii trebuie să meargă umăr la umăr cu planul de sănătate pe care Guvernul viitor şi-l propune. Programul nostru de guvernare, mai ales pe partea de medicamente, urmăreşte creşterea de medicamente generice şi biosimilare şi în acelaşi timp de reevaluare a tehnologiilor inovative pentru terapiile inovative decontate de la bugetul de stat. Nu în ultimul rând, inclusiv o reevaluare a activităţii Agenţiei Medicamentului, care într-adevăr să stimuleze noi terapii inovative prin evaluările pe care le face pentru terapii şi echipamente”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

 

Planul de Redresare și Reziliență, prezentat la Antibiotice Iași

 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Turcan și ministrul Fondurilor Europene au prezentat în timpul vizitei și Planul de Redresare și Reziliență.

Aici la Antibiotice Iaşi există o mare resursă de dezvoltare prin finanţarea prin fondul de coeziune a unor proiecte de cercetare ample, de dezvoltare a procedurilor inovative. Avem convingerea că întreaga echipă de la Antibiotice Iaşi va putea să beneficieze şi să folosească această oportunitate pe care noi am creat-o împreună cu preşedintele Klaus Iohannis în momentul în care am deblocat cea mai mare sursă de finanţare pe fonduri europene de care a beneficiat România până acum. Această sursă de finanţare, de 80 de miliarde euro, până în momentul de faţă a fost fructificată la maximum, ajungând prin ministrul Fondurilor Europene să fim campioni la absorbţia de fonduri europene şi să avem cea mai mare rată de absorbţie de la momentul integrării în Uniunea Europeană. Toate acestea cu un Parlament care în permanenţă a blocat şi a fost potrivnic. Aşadar, îi îndemn pe ieşeni să privească cu încredere şi în activitatea de aici de la Antibiotice Iaşi şi în activitatea autorităţilor locale şi în proiectele pe care Guvernul le va putea dezvolta aici în judeţul Iaşi în primul rând pe partea de sănătate”, a explicat vicepremierul.

Nu este puţin lucru să menţii o activitate de cercetare cu 110 cercetători dar şi să realizezi un volum al exporturilor de 150 de milioane de lei dintr-o cifră de afaceri de aproape 350 milioane de lei. Cu asta trebuie să se mândrească judeţul Iaşi, că aveţi aici un model antreprenorial şi un model de business naţional care este de referinţă pentru România. Iată că 40% din activitatea pe care o are compania este destinată exportului. Discutăm de Europa, de America de Sud, sunt exemple de ţări care apreciază calitatea pe care produsele româneşti o au”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, în timpul vizitei la Antibiotice Iași.

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   Marcel Boloș