Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan: Începând din 6 decembrie putem intra într-o epocă a dezvoltării și să însănătoșim sisteme publice importante. Educația va sta la baza dezvoltării României (VIDEO)

Raluca Turcan: Începând din 6 decembrie putem intra într-o epocă a dezvoltării și să însănătoșim sisteme publice importante. Educația va sta la baza dezvoltării României (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Noi 2020, 19:20
Raluca Turcan: Începând din 6 decembrie putem intra într-o epocă a dezvoltării și să însănătoșim sisteme publice importante. Educația va sta la baza dezvoltării României (VIDEO) Politică

Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre începutul unei perioade de dezvoltare și despre însănătoșirea sistemelor publice importante după alegerile din 6 decembrie. În discursul său de la lansarea programului de guvernare al PNL, Turcan a avertizat și că ”pericolul PSD nu a trecut”.

 

Raluca Turcan: Timp de trei ani, PSD a fost preocupat de problemele marilor corupți, nu de problemele marilor sisteme publice

 

”O criză pune la încercare statul cu marile sisteme publice. Aceasta este o încercare extrem de grea pentru România pentru că timp de trei ani, PSD a fost preocupat de problemele marilor corupți, nu de problemele marilor sisteme publice (...) O țară întreagă ajunsese la cheremul corupților din PSD. Ultimul ministru al Sănătății PSD a fost arestat pentru că vămuia contracte de achiziții de apartură medicală pentru sălile de operație de la Spitalul din Baia Mare. PSD a jefuit întregul sistem de sănătate, sistemul care trebuia să ajute oamenii. Asta ne arată adevărata lor față. Pricolul PSD nu a trecut”, a delcarat Raluca Turcan.

În acest context, viceprim-ministrul a lansat atacuri voalate și la adresa altor formațiuni politice.

”Criza a devoalat și comportamentul partidelor politice. Uniii s-au autoizolat, alții au blocat cât au putut. Sprijin niciunul nu a acordat, toți erau într-un freamăt de căutare de voturi, cu o excepție: PNL și guvernul Orban care a lăsat orice gând de populism și a pus sănătatea publică pe primul loc”, a mai spus Turcan.

 

Raluca Turcan: Tragediile scot la iveală probleme majore ale României

 

Referindu-se la problemele majore ale României, Raluca Turcan a vorbit despre situația infrastructurii sanitare și politizarea excesivă a sistemului.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Tragediile scot la iveală probleme majore ale României. Două probleme sunt vizibile de la o poștă. Am avut o infractructură sanitară făcută praf și am avut o politizare excesivă a sistemului, ceea ce a generat incompetență criminală.

Angajamentul nostru ferm este să asigurăm dezvoltarea României pe următorii 4 ani și data de 6 decembrie este momentul decisiv.

Această criză sanitară s-a suprapus peste criza financiară și instituțională generată de PSD timp de 3 ani”, a mai declarat vicepremierul.

 

Turcan: Vom urmări să stopăm corupția endemică nesancționată

 

Cât despre prioritățile PNL pentru următorii ani, Turcan a menționat: ”sănătatea publică mai presus de orice, investițiile publice, sprijinirea mediului de afaceri și apărarea locurilor de muncă și atragerea fondurilor europene”.

„Începând din 6 decembrie putem intra într-o epocă a dezvoltării și să însănătoșim sisteme publice importante. Educația va sta la baza dezvoltării României. Cei 6% din PIB până în 2024 vor merge de la construcția de creșe și grădinițe până la calitatea predării, evaluării, a condițiilor din școală, inclusiv facilități pentru integrarea pe piața muncii. (...) Vom urmări să stopăm corupția endemică nesancționată”, a mai spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan: Începând din 6 decembrie putem intra într-o epocă a dezvoltării și să însănătoșim sisteme publice importante. Educația va sta la baza dezvoltării României

 

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   PNL