Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan le-a cerut liberalilor să se abţină la votul pentru familia tradiţională pentru a rămâne în acord cu doctrina partidului. Degeaba

Raluca Turcan le-a cerut liberalilor să se abţină la votul pentru familia tradiţională pentru a rămâne în acord cu doctrina partidului. Degeaba

Un articol de: - 12 Mai 2017, 22:29
Foto.Cotidianul Politică

Raluca Turcan, președinte interimar al PNL, le-a cerut colegilor liberali să se abțină de la votul din Parlament pentru modificarea Constituției în sensul cerut de Coaliția pentru Familie tocmai pentru a fi în acord cu doctrina partidului, dar nu a avut succes, informează Adevărul, care citează surse politice.

Turcan i-ar fi rugat pe colegii săi să se abțină de la vot, această abținere echivalând în acest caz aproape cu un vot împotrivă, în cadrul ședinței de grup de la Camera Deputaților, care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

Dat fiind autoritatea sa tot mai scăzută în cadrul partidului, îndemnul ei nu a fost ascultat decât de o mică parte dintre liberali.

În sedinţa respectivă, Raluca Turcan a fost contestată de Mihai Voicu, care a spus că va vota "împotrivă", și de "omul" din PNL al Coaliţiei pentru Familie, ultra-conservatorul Daniel Gheorghe, care a spus că va vota "pentru". 

Inițiativa Coaliției pentru Familie urmează să ajungă la Senat, acolo unde Alina Gorghiu va face aceeași mișcare precum Turcan, cu speranța unui succes ceva mai mare. De cealaltă parte a baricadei se va afla Ben Oni Ardelean, care susţine modificarea Constituției, în sensul definirii familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Doar 22 de deputaţi s-au opus inițiativei Coaliției pentru Familie. Dintre aceştia, doar doi au fost liberali, Mara Mareş şi Mihai Voicu.

Citeşte mai multe despre:   familie,   Camera Deputatilor,   vot,   liberali,   PNL,   Raluca Turcan,   Alina Gorghiu
 
Loading...