Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan, despre deciziile luate în cazul ”legilor justiției mutilate de PSD”: ”PNL a corectat măsuri care puteau duce la blocarea sistemului”

Raluca Turcan, despre deciziile luate în cazul ”legilor justiției mutilate de PSD”: ”PNL a corectat măsuri care puteau duce la blocarea sistemului”

Un articol de: Redacția B1.ro - 07 Dec 2019, 13:51
Foto: facebook.com/RalucaTurcan/ Politică

Guvernul a popus prorogarea termenului pentru pensionarea anticipată a magistraţilor până la 1 ianuarie 2021. Modificarea a fost inclusă într-un proiect de lege prezentat în primă lectură în ședința de vineri a Executivului și care va fi adoptat la începutul săptămânii viitoare, acesta fiind unul dintre proiectele în cazul cărora cabinetul Orban vrea să-și asume răspunderea. 

În acest context, vicepremierul Raluca Turcan scrie, într-o postare pe Facebook, că prin aceatsă măsură guvernul liberal a oprit producerea unui blocaj în justiție, printr-o scădere bruscă a numărului magistraților. 

”PNL a corectat astăzi măsura PSD care putea conduce la blocarea sistemului de justiție: pensionarea anticipată a magistraților începând cu 1 Ianuarie 2020!
Astăzi, am evitat ca anul viitor să avem o scădere bruscă a numărului magistraților și, implicit, o diminuare a eficienței și calității actului de justiție.

Am decis în ședința de Guvern de astăzi să prorogăm termenele din legile justiției mutilate de către PSD, care prevedeau pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și trecerea de la patru la doi ani în ceea ce privește școlarizarea pentru INM.

Am respectat recomandările experților Comisiei de la Veneția și cele din raportul MCV. Avem acordul scris al CSM în legătură cu aceste modificări care evaluează că peste 2000 de magistrați cu experiență ar fi putut să iasă din sistem prin pensionare anticipată, în paralel cu o îngrădire a condițiilor de intrare în magistratură.

Dublarea perioadei de școlarizare pentru INM ar fi însemnat ca, timp de doi ani, să nu mai existe absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii din rândul cărora să fie numiți judecători și procurori stagiari.

Nu ne cramponăm de funcții, suntem deciși să dăm românilor o bună guvernare, în acord cu așteptările lor!”, a scris Raluca Turcan pe Facebook. 

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan
 
Loading...