Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan, ministrul Muncii: Minerii n-au nicio vină că acele companii au acumulat datorii și că s-au întârziat soluții pe fond pentru redresarea activității (VIDEO)

Raluca Turcan, ministrul Muncii: Minerii n-au nicio vină că acele companii au acumulat datorii și că s-au întârziat soluții pe fond pentru redresarea activității (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Feb 2021, 15:08
Raluca Turcan, ministrul Muncii: Minerii n-au nicio vină că acele companii au acumulat datorii și că s-au întârziat soluții pe fond pentru redresarea activității (VIDEO) Foto: Facebook / Raluca Turcan Politică

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a purtat luni o rundă de discuții cu reprezentanții minerilor care protestează în Valea Jiului, iar ulterior întâlnirii a explicat că deschiderea Guvernului pornește de la faptul că ortacii „n-au nicio vină că acele companii au tot acumulat datorii”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, după discuțiile cu reprezentanții minerii din Valea Jiului

 

„Înțeleg că societatea a intrat în insolvență în 2019, în noiembrie 2019, și am cerut și eu lămuriri, de ce au fost întârzieri la plata tichetelor de masă, la plata tichetelor de transport, de ce până acum s-au tot acumulat niște datorii, care pe fond nu țin de mineri. Deschiderea noastră de aici pleacă, pentru a înțelege toată lumea. Deschiderea noastră vine din faptul că minerii n-au nicio vină că acele companii au tot acumulat datorii și că s-au întârziat soluții pe fond pentru redresarea activității”, a declarat ministrul Muncii.

Referitor la continuitatea plăților în special pentru tichete de masă și transport, ministrul Muncii a declarat: „Toate aceste beneficii fac parte din contractul colectiv de muncă, iar noi ne-am asumat plata acestora pentru că e pusă în pericol activitatea companiei. În cele trei luni, activitatea sperăm că se va redresa. De aceea, noi discutăm despre plăți făcute în trei tranșe pe trei luni de zile. De altfel, ANOFM, reprezentată astăzi aici de doamna Maria Mareș, va vira banii la AJOFM Hunedoara. În același timp, se va deschide linie de credit de la Ministerul Finanțelor și vom începe plata primei tranșe. Prima tranșă va conține banii pentru salarii, salariile compensatorii pentru cei care se pensionează și de asemenea ajutorul de căldură, și în plus față de asta aproximativ 1,5 milioane de lei pentru tichetele de masă și tichetele de transport, spre și de la locul de muncă”.

Întrebată „când vor ieși minerii din subteran”, Raluca Turcan a explicat: „Această veste sper să o aflăm cât mai curând. Cert este că angajamentul nostru este ca în zilele de 25 și 26 să se realizeze toate plățile”.

Florin Cîțu: Nu voi permite în mandatul meu ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști

 

Despre protestele din Valea Jiului a vorbit luni și premierul Florin Cîțu. În acest context, prim-ministrul a avut un mesaj pentru români și în special pentru bucureșteni, cărora le-a spus că nu va permite să aibă loc o Mineriadă în mandatul său.

„Se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie, în ultimii ani, de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii `90. Eu pot să le spun atât românilor și bucureștenilor, că nu voi permite niciodată, în România, în mandatul meu, să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio altă Mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a adăugat Florin Cîțu.

S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Citeşte mai multe despre:   protest mineri,   Raluca Turcan,   Ministerul Muncii