Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL va demara procedura de revocare a lui Ciorbea. Turcan: Înainte de a pleca în concediu plătit pe bani mulţi, avea obligaţia să delege atribuţiile

PNL va demara procedura de revocare a lui Ciorbea. Turcan: Înainte de a pleca în concediu plătit pe bani mulţi, avea obligaţia să delege atribuţiile

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 14:32
Politică

PNL va demara procedura de revocare a lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, a anunțat Raluca Turcan, liderul deputaților liberali, citată de Agerpres. 

Reacția PNL vine în scandalul izbucnit după ce Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pe Justiție extrem de controversată. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, este singurul care poate ataca la Curtea Constituțională o OUG. Cu toate acestea, în timp ce tensiunile escaladau, Ciorbea își lua concediu și pleca în Statele Unite.

Luat la întrebări, Ciorbea a urlat la un reporter că și-a delegat atribuțiile și să ”tacă din gură”. Ulterior, un comunicat al instituției arăta că Ciorbea şi-a delegat atribuţiile unuia dintre adjuncţi, care, însă, nu poate sesiza CCR deoarece ”instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică unipersonală, autonomă şi independentă”.

PNL va demara revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor. Revocarea Avocatului Poporului se face ca urmare a încălcării legii de funcţionare a instituţiei Avocatului Poporului, se face de către plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în şedinţă comună, aşadar la propunerea comisiilor reunite de specialitate, ale celor două Camere ale Parlamentului.

Victor Ciorbea, înainte de a pleca în concediu plătit pe bani mulţi din banii poporului român, avea obligaţia să delege atribuţiile adjunctului specializat exact pe domeniul Justiţie, Poliţie, Penitenciare, Armată. Este un adjunct care are ca şi atribuţii exact domeniile-cheie, care i-ar fi dat posibilitatea să conteste la Curtea Constituţională această ordonanţă care este vădit neconstituţională”, a declarat Turcan.

Și USR analizează posibilităţile ca Victor Ciorbea să fie demis, dar liderul formațiunii, Dan Barna,  recunoaşte că acest lucru va fi greu: ”Instrumentele sunt foarte puţine. Avocatul Poporului pare, de fapt, mai dificil de demis, decât preşedintele României”.
 

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   PNL,   Avocatul Poporului,   Victor Ciorbea