Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan: Primul tronson al autostrăzii Sibiu - Piteşti devine reprezentativ pentru proiectele deblocate de Guvern, după ce ani în șir au fost uitate în sertare

Raluca Turcan: Primul tronson al autostrăzii Sibiu - Piteşti devine reprezentativ pentru proiectele deblocate de Guvern, după ce ani în șir au fost uitate în sertare

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Sep 2020, 11:36
Raluca Turcan: Primul tronson al autostrăzii Sibiu - Piteşti devine reprezentativ pentru proiectele deblocate de Guvern, după ce ani în șir au fost uitate în sertare Foto: Raluca Turcan / Facebook Politică

Vicepremierul Raluca Turcan a susținut, vineri, că primul tronson al autostrăzii Sibiu - Piteşti, cel dintre municipiul Sibiu şi localitatea Boiţa, este unul reprezentativ pentru şantierele de infrastructură pe care Guvernul Orban a reușit să le deblocheze. Recent, Comisia Europeană a aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro pentru construirea primei faze a acestei autostrăzi.

 

Raluca Turcan: Primul tronson al autostrăzii Sibiu - Piteşti devine reprezentativ

 

„Tronsonul Sibiu-Boița al autostrăzii Sibiu-Pitești păstrează un ritm al construcției care mă face să cred că promisiunile primelor porțiuni asfaltate în 2021, lansate la vizita trecută, sunt realizabile. Nivelul de avans al investiției (6-8%) este o confirmare în plus”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Vineri, vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au inspectat stadiul lucrărilor de pe porţiunea de autostradă, Sibiu - Boiţa. 

„Împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode și alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și prefectul Mircea Crețu, am primit asigurări astăzi, într-o zi specială pentru infrastructura din România, cu privire la capacitatea constructorului de a onora și chiar depăși graficul de lucrări.

Sibiu-Boița este primul tronson al autostrăzii Sibiu-Pitești și devine, iată, reprezentativ pentru șantierele de infrastructură pe care Guvernul le-a deblocat după ce ani de zile proiectele lor au fost uitate în sertare sau plimbate pe la televiziuni!”, a mai scris Turcan, pe Facebook.

 

Ludovic Orban a anunțat începerea licitației pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 al autostrăzii Piteşti - Sibiu

 ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Miercuri, premierul Ludovic Orban a anunțat că în curând va începe licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 al autostrăzii Piteşti-Sibiu.

„Ați văzut decizia Comisiei Europene care a aprobat finanțarea tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu. Pe tronsonul 3 Tigveni-Cornetu, documentația de licitație a fost avizată de Autoritatea Națională de Achiziții Publice, a fost transmisă către SEAP. Practic, se poate spune că demarează oficial licitația pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3 de pe autostrada Pitești-Sibiu. De asemenea, în cursul săptămânii viitoare va fi transmisă către ANAP, pentru controlul ex ante, acordarea avizului pe documentație și pentru tronsonul 2 Corentu-Boița. Cred că sunt vești importante și lucrurile vor merge bine astfel încât să reușim într-un termen cât mai scurt să avem autostrada care să traverseze munții și care să lege Piteștiul de Sibiu”,  a declarat Ludovic Orban.

Comisia Europeană a aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro, de la Fondul de Coeziune, pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

„Aceasta este o garanție în momentul de față că avem banii alocați pentru a construi un tronson de autostradă fundamental, primul tronson de autostradă care traversează munții și care asigură, practic, banii necesari pentru închiderea Coridorului IV, coridorului Rin-Dunăre”, a afirmat premierul, la debutul unei ședințe de Guvern de la începutul acestei luni.