Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan: PSD și ALDE au făcut zid în jurul lui Victor Ciorbea, avocatul infractorilor

Raluca Turcan: PSD și ALDE au făcut zid în jurul lui Victor Ciorbea, avocatul infractorilor

Un articol de: B1.ro - 29 Oct 2018, 17:17
Raluca Turcan: PSD și ALDE au făcut zid în jurul lui Victor Ciorbea, avocatul infractorilor Politică

Deputata PNL Raluca Turcan susține că PSD și ALDE au făcut zid în jurul lui Victor Ciorbea, fapt ce a dus la amânarea solicitării PNL de demarare a procedurii de revocare a acestuia din funcţia de Avocat al Poporului.

"Majoritatea parlamentară PSD-ALDE a făcut astăzi zid în jurul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Solicitarea PNL de demarare a procedurii de revocare a Avocatului Poporului, care s-a transformat în avocatul infractorilor, a fost amânată până la o dată la care vor catadicsi să intre măcar într-un cadru legal de respingere a acestei solicitări", a afirmat Turcan, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, potrivit Agerpres.

Turcan a explicat și motivele pentru care liberalii au depus solicitarea de începere a procedurii de revocare a lui Ciorbea: "Victor Ciorbea a preferat să se pună în slujba persoanelor care se protejează de lupta împotriva corupţiei în detrimentul cetăţenilor ale căror drepturi fundamentale ar trebui să le apere. Această instituţie a fost creată pentru a apăra drepturile şi libertăţile persoanelor fizice în raport cu autorităţile publice. Această prevedere din Legea de organizare şi funcţionare a fost încălcată în momentul în care Victor Ciorbea a luat instituţia Avocatul Poporului pe persoană fizică, a fugit în Statele Unite pentru a favoriza infractorii prin ordonanţele de urgenţă pe justiţie date de către acest Guvern, punând în pericol respectarea drepturilor cetăţenilor liberi. Pentru că, în momentul în care nu desemnezi înlocuitor, înseamnă că de fapt atribuţia pe care o ai de a-i apăra pe cetăţeni este încălcată".

Reacția PNL vine în scandalul izbucnit după ce Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pe Justiție extrem de controversată. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, era singurul care putea ataca la Curtea Constituțională această OUG. Cu toate acestea, în timp ce tensiunile escaladau, Ciorbea își lua concediu și pleca în Statele Unite.

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   PSD,   ALDE,   Victor Ciorbea,   Avocatul Poporului