Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan: Putem să venim cu un set de măsuri care să îi sprijine pe cei care se află în risc de sărăcie energetică

Raluca Turcan: Putem să venim cu un set de măsuri care să îi sprijine pe cei care se află în risc de sărăcie energetică

Un articol de: Maria Zărnescu - 12 Ian 2021, 21:27
Raluca Turcan: Putem să venim cu un set de măsuri care să îi sprijine pe cei care se află în risc de sărăcie energetică Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Ministrul Muncii și Protecției Sociale pregătește Ordonanța Pentru Protecția Consumatorilor Captivi de Electricitate, prin care persoanele vulnerabile care nu își permit să plătească factura la energie. Aceștia ar urma să primească două tipuri de subvenții, una dintre ele fiind destinată sezonului rece.

Raluca Turcan a explicat faptul că este vorba despre o lege ce vizează protecția consumatorilor vulnerabili ca urmare a creșterii prețurilor din facturi.

„Este o lege care vizează protecția consumatorilor vulnerabili, ca urmare a creșterii prețurilor la facturile de energie electrică, de consum de gaze, de energie termică chiar pentru consumul de combustibili solizi. (...) Am dezbătut acest proiect și suntem în măsură să venim cu un set de măsuri care să îi sprijine pe cei care se află în risc de sărăcie energetică”, a explicat Turcan.

 

Două tipuri de stimulente pentru cetățenii care nu pot plăti facturile

 

Raluca Turcan a detaliat în ce mod vor fi acordate cele două tipuri de stimulente pentru românii care nu își permit să achite facturile la energie.

„Este un concept existent la nivelul Uniunii Europene și era cazul ca și România să facă acest pas, să își protejeze cetățenii care riscă să fie debranșați. Avem două tipuri de stimulente, unul care se acordă procentual, în raport cu anumiți indicatori de referință, în funcție de tipul de energie, energia electrică este mai scumpă, apoi urmează consumul de gaze, energia termică și combustibilii solizi, dar avem și un supliment pentru perioada din afara sezonului rece, care pentru consumul de energie electrică și alte activități zilnice de consum să se primească un supliment diferențiat în funcție de tipul de energie.

Vorbim de un proiect de lege pe care îl lansăm mâine în ședința de guvern, va fi transmis Parlamentului și estimăm intrarea lui în vigoare la 1 septembrie 2021”, a explicat Raluca Turcan, la Digi 24.

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan