Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan: Schema de ajutor de stat pentru cultură va fi definitivată tot cu sprijinul artiştilor. Am avut o întâlnire constructivă cu reprezentanții acestora

Raluca Turcan: Schema de ajutor de stat pentru cultură va fi definitivată tot cu sprijinul artiştilor. Am avut o întâlnire constructivă cu reprezentanții acestora

Un articol de: Irina Mina - 24 Noi 2020, 21:48
Raluca Turcan: Schema de ajutor de stat pentru cultură va fi definitivată tot cu sprijinul artiştilor. Am avut o întâlnire constructivă cu reprezentanții acestora Foto: Raluca Turcan / Facebook Politică

Raluca Turcan a declarat, pe pagina sa de Facebook, că schema de ajutor de stat pentru cultură va fi definitivată tot cu sprijinul artiştilor. Aceasta a mai menționat că în cursul zilei de marţi, a avut o nouă serie de discuţii cu reprezentanţii artiştilor din România.

„Ideea de la care am plecat când am gândit schema de ajutor de stat pentru cultură a fost să ajutăm întregul mediu cultural-creativ şi avem în vedere aproximativ 100 de milioane de euro pentru o schemă de ajutor de stat dedicată. Este important să vedem câţi artişti vor aplica pentru această schemă”, a afirmat ea.

În urma întâlnirii, a fost prelungită perioada în care potenţialii beneficiari se pot înscrie în Registrul Sectorului Cultural până pe 9 decembrie.

„Am anunțat că intenționăm sa prelungim până în iunie 2021 acordarea indemnizației pentru persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturile conexe. Acestea pot aplica lunar pe platforma https://aici.gov.ro foarte simplu,  în baza unei copii a unui contract de drepturi de autor și drepturi conexe din ultimele 9 luni anterior declanșării stării de urgență”, a scris Raluca Turcan, care a mai menționat că „vom avea întâlniri și dezbateri zilnice cu toți reprezentanții artiștilor, lucrătorilor culturali, companiilor de tehnică pentru evenimente, ONG-urilor și organizatorilor de evenimente pentru definitivarea schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural”.

„Artiștii reprezintă inima sectorului cultural, iar acest lucru ne dorim să reiasă din actuala schemă de ajutor de stat. Suntem conștienți de faptul că cei care activează în sectorul cultural au nevoi și așteptări diferite. Vorbim de artiști, actori, interpreți, personalul angajat în aparatul tehnic și întreg ecosistemul cultural. În acest moment actul normativ este în dezbatere publică. Banii trebuie să ajungă echitabil, acolo unde este cea mai mare nevoie de ei, să salveze zonele aflate în acest moment în dificultate și să  încurajeze performanta artistică. Acum propunerile sunt binevenite”, a conchis aceasta.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   sprijin,   artisti