Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan: Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pentru că părinţii le cheltuie pe altceva

Raluca Turcan: Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pentru că părinţii le cheltuie pe altceva

Un articol de: Raluca Tindeche - 09 Iun 2021, 21:13
Raluca Turcan: Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pentru că părinţii le cheltuie pe altceva Politică

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seară, că ”sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile”.

Ea susține că alocațiile vor fi majorate. 

”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care  statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”, a afirmat ministrul Muncii.

”Da, alocaţiile trebuie majorate şi le  vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină  şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”, a precizat Raluca Turcan, la Romania TV. 

 

Raluca Turcan: Dacă există cea mai mică resursă pentru majorarea alocațiilor, o să o identificăm

 

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a precizat, luni seară, pentru B1 TV că statul plătește pentru alocații 1% din PIB și susține că Guvernul va identifica eventuale resurse pentru o nouă majorare inclusiv în 2021, în cazul în care acestea există.

„Bun, și în materie de alocații, ca și în materie de pensii, pensii speciale, chiar salarizare în sistemul public, PSD chiar ar trebui să tacă, pentru că dacă s-au făcut trei majorări ale alocațiilor pentru copii, acestea s-au făcut la inițiativa PNL.

Noi am fost inițiatori ai celor două dublări de alocații, astfel încât să ajungem la un nivel decent. Pe de altă parte, bugetul de anul acesta este un buget ca după o criză economică generată de criza sanitară și avem alocat aproximativ 9,8 miliarde de lei pentru plata alocațiilor, cu majorarea de la 1 ianuarie pe care ne-am asumat-o din prima zi să o facem. Pentru a majora alocațiile și în luna iulie, mai este nevoie de 2 miliarde de lei și atunci cine consideră că această majorare poate fi făcută și susținută trebuie să vină cu sursa de finanțare pentru acești bani”, a declarat Raluca Turcan, luni seară, pe B1 TV.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

 

 

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan