Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan susține că 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania și că a discutat deja cu autoritățile germane pe această temă (VIDEO)

Raluca Turcan susține că 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania și că a discutat deja cu autoritățile germane pe această temă (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Apr 2021, 21:05
Raluca Turcan susține că 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania și că a discutat deja cu autoritățile germane pe această temă (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Circa 270.000 de români ar putea pleca anul acesta să muncească în Germania, a declarat, vineri, ministrul Muncii. Raluca Turcan a precizat că a discutat deja despre situația acestor români cu autoritățile germane. 

Anul trecut, transportul și condițiile în care mulți români au ajuns să lucreze în Germania a ajuns subiect în presa internațională. Violeta Alexandru, atunci ministru al Muncii, chiar a efectuat o vizită în Germania pentru a discuta cu decidenții de acolo despre condițiile de lucru ale muncitorilor sezonieri. La revenirea în România, Alexandru a spus că va fi modificată legislația din Germania pentru ca interesele muncitorilor să fie mai bine protejate.

 

Raluca Turcan, despre condițiile românilor care muncesc în străinătate

 

„Pentru aceşti circa 270.000 de muncitori deja am făcut progrese foarte mari ambele ministere ale Muncii, pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă, activitatea de control a condiţiilor de muncă, pentru a creşte relaţia dintre angajatori şi angajaţii sezonieri prin intermedierea procesului de muncă sezonieră de către agenţii specializate de plasare a forţei de muncă”, a declarat ministrul Muncii, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea. 

Raluca Turcan susține că 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania și că a discutat deja cu autoritățile germane pe această temă

Raluca Turcan și-a manifestat apoi speranța ca, în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, să fie finalizat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care îmbunătăţeşte condiţiile în care românii pot pleca la muncă în străinătate. 

În aceeași conferință, ministrul Muncii a vorbit despre pensiile, salariile și nivelul de trai din România. 
 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   muncitori sezonieri,   muncitori romani in Germania