Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan: Unu din trei copii din România are cel puţin un părinte la muncă în străinătate

Raluca Turcan: Unu din trei copii din România are cel puţin un părinte la muncă în străinătate

Un articol de: George Lupu - 18 Mai 2021, 12:23
Raluca Turcan: Unu din trei copii din România are cel puţin un părinte la muncă în străinătate Foto: Raluca Turcan / Facebook Politică

Unu din trei copii din România are cel puţin un părinte la muncă în străinătate, a anunțat Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale. În contextul crizei de COVID-19, dificultăţile copiilor separaţi de părinţi s-au adâncit, a mai spus ministrul Muncii.

„Pandemia a accentuat gradul de excluziune, de vulnerabilitate a copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Dacă ne uităm la distribuţia pe judeţe a copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate vom vedea că comunităţile cele mai mari se află în judeţele cele mai sărace, ceea ce înseamnă că avem, de fapt, un fenomen social. Sărăcia suprapusă peste lipsa părinţilor, de fapt, a condus la riscuri majore pentru copiii rămaşi singuri. Cifrele sunt îngrijorătoare. 18% dintre copii au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 14% au unicul părinte plecat la muncă în străinătate şi 68% au un singur părinte plecat la muncă în străinătate. Aşadar, unul din trei copii a rămas practic complet fără îngrijirea părinţilor.

Aceştia reprezintă cel mai mare risc şi aici cred că trebuie să fie concentrate politicile publice pe care le vom elabora. O parte au fost deja propuse de Administraţia Prezidenţială şi cu o parte vom veni şi noi, ca Minister al Mucii, mai ales că radiografierea persoanelor vulnerabile a reprezentat o prioritate a mandatului meu de ministru”, a declarat Raluca Turcan, marţi, în cadrul unei conferințe, potrivit news.ro.

Raluca Turcan a atras atenția că este nevoie ca aceşti copii să beneficieze de sprijin pe mai multe planuri, întrucât ei „reprezintă o componentă extrem de vulnerabilă a societăţii”.

Ministrul a explicat că nu toţi copiii cu părinţi plecaţi la muncă afară din ţară sunt beneficiari de ajutor social, pentru că sunt cazuri în care familiile în care au rămas primesc bani de la cei plecaţi, „însă ei sunt în comunităţi vulnerabile şi în jurul lor se dezvoltă sărăcia”.

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   COVID-19