Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mănescu, declarații despre industria de energie nucleară civilă, la primul Forum industrial de nivel înalt UE - SUA pe tema Reactoarelor modulare de dimensiuni mici

Mănescu, declarații despre industria de energie nucleară civilă, la primul Forum industrial de nivel înalt UE - SUA pe tema Reactoarelor modulare de dimensiuni mici

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Oct 2019, 00:33
Foto: Hepta.ro Politică

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a participat luni la primul Forum de nivel înalt Uniunea Europeană - Statele Unite ale Americii pe tema Reactoarelor modulare de dimensiuni mici. 

Mănescu a catalogat acest eveniment ca fiind o confirmare suplimentară a procesului de aprofundare a parteneriatului transatlantic, în domenii strategice precum cel al energiei nucleare civile. 

A ținut, cu această ocazie, să precizeze că România susține în continuare dezvoltarea industriei de energie nucleară civilă, luând în considerare rolul acesteia în asigurarea securității energetice precum și contribuția pe care o aduce la efortul general de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

„În ceea ce privește România, Ministrul Mănescu a subliniat rolul important pe care energia nucleară îl joacă pentru menținerea de către țara noastră a unui mix energetic diversificat. A menționat proiectele de retehnologizare a Unității 1 de la Cernavodă, precum și pentru construirea unor unități suplimentare și a informat, în context, asupra apartenenței României la grupul statelor care sunt interesate de dezvoltarea, pe teritoriul lor, a unor reactoare de generația a patra, prin proiectul dezvoltat de Institutul de Cercetări Nucleare de la Pitești”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

În contextul recent al dezvoltării semnificative a industriei reactoarelor modulare de dimensiuni mici, Forumul industrial de nivel înalt UE - SUA și-a propus discutarea provocărilor și oportunitățile utilizării acestei tehnologii ca parte a viitoarelor sisteme energetice.

La eveniment au mai participat și Miguel Arias Cañete, Comisarul european pentru acțiune climatică și energie și Rick Perry, Secretarul SUA pentru energie, alături de directorii generali ai Agenției Internaționale a Energiei și Agenției Energiei Nucleare din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.
 

Citeşte mai multe despre:   ramona manescu,   sua,   ue
 
Loading...