Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ramona Mănescu, după eșuarea privatizării CFR Marfă: Ministerul Transporturilor și-a îndeplinit obligațiile contractuale

Ramona Mănescu, după eșuarea privatizării CFR Marfă: Ministerul Transporturilor și-a îndeplinit obligațiile contractuale

Un articol de: - 14 Oct 2013, 22:58
Ramona Mănescu, după eșuarea privatizării CFR Marfă: Ministerul Transporturilor și-a îndeplinit obligațiile contractuale Politică

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, luni seară, după ce privatizarea CFR Marfă a eșuat, că ministerul pe care îl conduce și-a îndeplinit toate obligațiile care îi reveneau.

”Ministerul Transporturilor și-a îndeplinit obligațiile contractuale, am văzut declarațiile și comunicatul de presă al GFR-ului, cumpărătorul ar fi putut plăti astăzi renunțând la condițiile suspensive conform contractului. Trei astfel de condiții la care s-a făcut referire: finalizarea de către vânzător a conversiei creanțelor deținut de stat asupra societății, o condiție suspensivă îndeplinită de către vânzător, o alta care se referea la avizul favorabil al Consiliul Concurenței. Aceasta se afla exclusiv în sarcina cumpărătorului care ar fi putut face notificarea imediat ce a câștigat licitația, însă a făcut-o la 22 de zile de la semnarea contractului, și aceasta doar după ce a fost notificat de comisia de privatizare. Obținerea de către vânzător de la finanțatorii externi și interni ai societății a acordului acestuioa cu privire la modificările deținerii acționariatului. Acestea au fost trimise la timp, nu toate băncile au avizat favorabil, ca atare, ținând cont că se aplică acel articol din contract care spune că dacă într-o perioadă de maxim 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a hotărârii de guvern 526/2013, prezentul contract se deființează de prim drept fără a mai fi necesară punerea în întârziere pentru că condițiile suspensive nu sunt împlinite”, a explicat Mănescu.

Ministrul a precizat, de asemenea, că întregul proces de privatizare a fost responsabilitatea secretarului de stat Cristian Ghibu.
”Încă de la demararea procesului de privatizare, chiar dacă la conducerea ministerului s-au derulat mai mulți miniștri, comisia de privatizare a asigurat derularea constantă a procesului. Statul român, ministerul Transporturilor l-a investit cu responsabilitatea de a conduce această comisie pe domnul secretar de stat Cristian Ghibu, cel care a și semnat contractul de privatizare cu vânzătorul în septembrie 2013. Încă din debutul mandatului meu de ministru am avut două cerințe precise pentru domnul Ghibu. Să se concentreze asupra procesului de privatizare și să păstreze situația în deplină legalitate. Ceea ce s-a și întâmplat”, a spus Mănescu. 

În ceea ce privește cele 30 de milioane plătite de GFR, ministrul a spus că se analizează posibilitatea reținerii garanției de către stat.

De cealaltă parte, omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român, a declarat, luni seară, după ce procesul de privatizare al CFR Marfă a eșuat, că nu au fost îndeplinite condițiile suspensive de către vânzător. (Detalii AICI)

Manescu sustine ca ministerul Transporturilor si-a indeplinit conditiile privind privatizarea CFR Marfa

Citeşte mai multe despre:   ramona manescu,   ministrul Transporturilor