Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Rareș Bogdan: Cea mai mare preocupare în Parlamentul European este legată de cum să nu se poată întâmpla în Europa ceea ce s-a întâmplat pe marile rețele sociale din SUA (VIDEO)

Rareș Bogdan: Cea mai mare preocupare în Parlamentul European este legată de cum să nu se poată întâmpla în Europa ceea ce s-a întâmplat pe marile rețele sociale din SUA (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 13 Ian 2021, 19:28
Rareș Bogdan: Cea mai mare preocupare în Parlamentul European este legată de cum să nu se poată întâmpla în Europa ceea ce s-a întâmplat pe marile rețele sociale din SUA (VIDEO) Politică

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat miercuri, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că, în acest moment, una dintre principalele preocupări din Parlamentul European se referă la modul în care se poate acționa astfel încât ”în Europa să nu se poată întâmpla ceea ce s-a întâmplat pe marile rețele sociale din Statele Unite”. Totul a pornit de la suspendarea conturilor de pe rețelele sociale în cazul președintelui american în exercițiu, Donald Trump, după violențele de la Capitoliu, iar îngrijorarea eurodeputaților este legată de posibilitatea ca astfel de măsuri să poată fi luată și în Europa.

 

Rareș Bogdan: Se discută despre o reglementare la nivel european astfel încât în Europa să nu se întâmple ce s-a întâmplat pe rețelele sociale din SUA 

 

”Deocamdată discutăm în grupul PPE. Practic, cea mai mare preocupare în Parlamentul European, în momentul ăsta, pe lângă chestiunile legate de COVID și finanțări, este legată, culmea, despre cum în Europa să nu se poată întâmpla ceea ce s-a întâmplat pe marile rețele sociale din Statele Unite. Sigur, semnalul de alarmă l-a tras ultima reglementare Twitter și Facebook, cu privire la Donald Trump, dar este o chestiune care ridică semne de întrebare cu privire la forța pe care anumiți CEO a-i unor mari rețele de comunicații în zona social media le au în acest moment și dacă – nu vorbim de personajul Trump, nu vorbim de comportamente – un CEO de companie, că se numește Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, poate să acționeze în felul în care a acționat Mark Zuckerberg în momentul în care a șters un cont cu 77 de milioane de urmăritori”, a declarat Rareș Bogdan.  

Europarlamentarul a amintit, în acest context, și de faptul că în ultimele zile mai mulți lideri europeni s-au pronunțat pe acest subiect, dezaprobând măsurile luate de giganții din zona tehnologiei.

”Au fost poziții foarte dure, venite și de la Michel Barnier, negociatorul Uniunii Europene cu Marea Britanie pe Brexit, și de la Angela Merkel și de la foart mulți lideri europeni. Una dintre discuțiile pe care le vom avea va fi legată de această chestiune, astfel încât în Europa să nu se poată întâmpla astfel de acțiuni, deci să fie o reglementare la nivel european”, a mai spus Rareș Bogdan.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Reacțiile critice ale liderilor europeni cu privire la măsurile luate de giganții din domeniul social media 

 

La începutul acestei săptămâni, cancelarul german, Angela Merkel, a transmis că decizia Twitter și Facebook de a închide conturile lui Donald Trump este una ”problematică”. 

“Cancelarul consideră că închiderea definitivă a conturilor unui președinte ales este o chestiune problematică”, a spus purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert.

Reacții similare au venit și din partea politicienilor francezi. Ministrul Economiei din Hexagon s-a declarat ”șocat” de decizia giganților IT. 

"Oligarhia digitală este una dintre amenințările care planează asupra statelor și democrațiilor", a denunțat Bruno Le Maire. Reglementările de acest fel sunt necesare, dar ar trebui să aparțină poporului suveran, statului și sistemului judiciar, a spus ministrul francez al finanțelor.

O reacție a venit și din partea ministrului Justiției din Ungaria. Judit Varga a transmis un mesaj în care atrage atenția asupra faptului că "noi cu toţii putem fi opriţi printr-o simplă apăsare de buton". 

"Până în prezent, companiile tehnologice globale au restricţionat doar libertatea de opinie şi de exprimare, însă războiul ideologic pe care îl putem urmări în SUA demonstrează că, prin simpla apăsare a unui buton, oamenii pot fi scoşi din spaţiul online, din spaţiul în care îşi trăiesc viaţa de zi cu zi, unde îşi gestionează munca şi afacerile, unde îşi stochează amintirile şi unde ţin legătura cu prietenii şi cunoştinţele, cu toţi cei dragi", a precizat Judit Varga. 

Citeşte mai multe despre:   Rares Bogdan,   Parlamentul European,   Twitter,   Facebook