Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Rareș Bogdan dezvăluie 'TROCUL inacceptabil' între PSD cu UNGARIA pentru votarea Rovanei Plumb: 'Dăncilă să nu mai facă tranzacții pe seama cetățenilor ei!'

Rareș Bogdan dezvăluie 'TROCUL inacceptabil' între PSD cu UNGARIA pentru votarea Rovanei Plumb: 'Dăncilă să nu mai facă tranzacții pe seama cetățenilor ei!'

Un articol de: B1.ro - 09 Sep 2019, 19:02
Politică

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan transmite un mesaj extrem de dura la adresa Executivului Dăncilă, dup[ nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european. PNL-istul o acuză Guvernul PSD de înțelegeri subterane care contravin intereselor cetățenilor României. Liberalul vorbește despre un troc făcut de Guvernul PSD cu Ungaria pentru votarea Rovanei Plumb!

"ÎNCETAȚI SĂ MAI SFIDAȚI CETĂȚENII ROMÂNIEI ȘI SĂ MAI FACEȚI ȚARA DE RUȘINE!

Îi cer doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, să retragă nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european!
Această nominalizare reprezintă o sfidare la adresa instituțiilor UE și o palmă dată românilor onești. Bilanțul profesional al persoanei desemnate include, printre altele, locul codaș obținut de România în privința fondurilor europene (28%) exact în timp ce Rovana Plumb conducea ...Ministerul Fondurilor Europene. Rovana Plumb nu îndeplinește criteriile de competență necesare unei poziții de înaltă demnitate, iar asupra integrității sale planează suspiciuni.

Președintele desemnat al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, este o persoană extrem de bine informată, dar pentru a nu umili România, nu a blocat procedura nominalizării comisarilor.

Atrag atenția că înțelegerile subterane pe care le face Guvernul Dăncilă pentru a obține susținerea Rovanei Plumb contravin intereselor cetățenilor României. Totodată, aceste jocuri de culise plasează puterea politică de la București în zona cenușie a respectării valorilor Uniunii Europene.

Exact în aceste ore se petrece un troc inacceptabil: eurodeputații socialiști români promit susținere la votarea candidatului Ungariei în schimbul sprijinirii Rovanei Plumb în comisii și în plen. Comisarul ungar pe care îl susține, astfel, PSD este nimeni altul decât Laszlo Trocsanyi, fost ministru al Justiției și artizan al unor legi care stau la baza declanșării unui conflict juridic de proporții între Comisia Europeană și Ungaria. Din legile lui Trocsanyi, care au adus Ungaria în situația activării art. 7 din Tratat, s-au inspirat socialiștii români, iar consecința poate fi devastatoare pentru sistemul juridic al țării noastre. 
Îi solicit doamnei Viorica Dăncilă să înceteze a mai submina credibilitatea României și să nu mai facă tranzacții pe seama cetățenilor ei!
Interesul național nu se negociază! Bunăstarea și siguranța cetățenilor României nu pot fi subiect de troc politic. Plasarea Guvernului Dăncilă în trena FIDESZ reprezintă o trădare a intereselor românilor, situație care nu poate fi acceptată"
, scrie Rareș Bogdan pe Facebook.

Rovana Plumb figurează pe lista comisarilor europeni anunțată de președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.  

Ursula von der Leyen va anunța, marți, distribuirea portofoliilor și modul în care intenționează să organizeze activitatea viitoarei Comisii Europene. (Detalii AICI)

Rovana Plumb a fost cercetată în dosarul prin care insula Belina și brațul Pavel au fost transferate de la Apele Române la Consiliul județean Teleorman iar apoi concesionate către Tel Drum. Parlamentul s-a opus în toamna lui 2017, când ancheta era abia la început, ridicării imunității pentru începerea urmăririi penale a Rovanei Plumb, acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, din poziția de ministru al Mediului.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Rares Bogdan
 
 
 
Loading...