Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Rareș Bogdan (PNL): Oltenii aleg PSD pentru că sunt dezinformați, șantajați și condiționați. E prima oară când nu i-au mințit - Oltenia și România merită mult mai mult decât PSD

Rareș Bogdan (PNL): Oltenii aleg PSD pentru că sunt dezinformați, șantajați și condiționați. E prima oară când nu i-au mințit - Oltenia și România merită mult mai mult decât PSD

Un articol de: Vladimir Ionescu - 19 Apr 2019, 17:13
Rareș Bogdan (PNL): Oltenii aleg PSD pentru că sunt dezinformați, șantajați și condiționați. E prima oară când nu i-au mințit - Oltenia și România merită mult mai mult decât PSD foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Remus Badea Politică

Rareș Bogdan, primul om de pe lista candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare, a afirmat, vineri, că oamenii din Oltenia aleg PSD pentru din cauza faptului că sunt dezinformați, șantajați și condiționați, dar că aceștia ar putea vedea altfel lucrurile în urma unor discuții.

„Cred foarte simplu că vorbind cu oamenii, putem să-i convingem că au fost ani în șir dezinformați. Eu nu cred în români de rang I și de rang II, nu cred în români mai puțin inteligenți decât ceilalți. Cred că toți românii sunt la fel de inteligenți și la fel de deschiși, la fel de serioși - și cei din Oltenia, și cei din Bucovina, și cei din Transilvania de Nord, și cei din Dobrogea. 

Cred foarte simplu că, dacă vom ajunge să stăm de vorbă cu oamenii, aceștia vor înțelege. E foarte multă manipulare, e foarte multă condiționare, e mult șantaj din partea aleșilor locali PSD pe ajutoarele sociale sau pe finanțările pe care le primesc de la președinții de Consilii Județene primarii localităților din județele Olteniei. Cred că a venit ca Oltenia să se schimbe radical”, a spus Rareș Bogdan, la o conferință de presă organizată în județul Olt.

Totodată, viitorul europarlamentar a explicat că „personaje” precum Vâlcov, Paul Stănescu sau Olguța Vasilescu nu pot reprezenta o alternativă pentru Oltenia, dat fiindcă au ținut oamenii în mod voit în sărăcie, refuzând banii europeni.

„Dacă cineva își închipuie că personaje gen Vâlcov, gen Oprescu, Paul Stănescu, Olguța Vasilescu sau Duicu mai pot să reprezinte ceva pentru această parte a țării se înșală într-un mod dramatic. Nu au cum să reprezinte pentru această parte a țării o alternativă pentru că au ținut oamenii în sărăcie. Pur și simplu și-au dorit să-i păstreze în sărăcie. Au refuzat banii europeni. Îmi spunea primarul liberal de Balș, care a adus opt milioane de euro și care a semnat doar în acest an contracte de încă șase milioane. În total, a adus în patru mandate peste 25 de milioane de euro. Este un exemplu că se poate. Deci pot fi aduși bani europeni”, a spus Bogdan.

Într-o notă ironică, candidatul liberal a mai declarat că, „pentru prima dată în istoria lor”, formațiunea social-democrată nu a mințit în Oltenia: „merită mult mai mult decât PSD”.

„În Oltenia, într-adevăr, pentru prima dată în istoria lor, nu au mințit cei din PSD. Oltenia și România merită mai mult. Merită mult mai mult decât PSD. E singurul adevăr pe care l-au spus în doi ani și patru luni: România merită mai mult. Așa este, România merită mult mai mult decât PSD. Merită mult mai mult decât cei care au ținut această regiune extraordinară în sărăcie în mod voit”, a precizat Rareș Bogdan.

Citeşte mai multe despre:   Rares Bogdan,   Oltenia