Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Rareș Bogdan, după ce Marko Bela l-a făcut ultranaționalist și antimaghiar: Sunt un român patriot și un european convins. Articolul 1 din Constituție NU se negociază!

Rareș Bogdan, după ce Marko Bela l-a făcut ultranaționalist și antimaghiar: Sunt un român patriot și un european convins. Articolul 1 din Constituție NU se negociază!

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Iun 2019, 11:47
Rareș Bogdan, după ce Marko Bela l-a făcut ultranaționalist și antimaghiar: Sunt un român patriot și un european convins. Articolul 1 din Constituție NU se negociază! Politică

Adevărul doare, chiar și cel istoric - așa a reacționat Rareș Bogdan, după ce fostul lider UDMR Marko Bela l-a acuzat că și-a dobândit popularitatea prin ieșiri ultranaționaliste și net antimaghiare. Bogdan, viitor europarlamentar PNL, insistă că nu este antimaghiar, ci doar anti-UDMR și asta doar când Uniunea ”sare calul”. Liberalul mai susține că nu este ultranaționalist, ci un român civilizat și un european convins.

”Nu am facut altceva decât să vorbesc și să prezint ADEVĂRUL. Știu, însă, că adevărul doare. Și cel istoric, și cel de zi cu zi. Aaaa, era să uit, ....până să mă “distrugă” un poet aproape ratat ca acest domn, va mai trece muuuuulta apă pe Dunare, Tisa și Mureș! Să fie sănătos! România NU moare și nici nu se predă! NICIODATĂ! Iar Articolul 1 din Constituție nu este negociabil, cât vor fi ROMÂNI pe acest pământ. Eu sunt un român în România, un român în Europa. Sunt un român patriot, EUROPEAN convins și militant pentru cel mai profund, civilizat, frumos și educat continent al acestei lumi, EUROPA noastră. Te salut. Nu am fost, nu sunt si nu voi fi anti maghiar (cum afirma acest domn) ci, atunci cand a sarit calul, strict cand a sarit calul, anti UDMR. Nu poti fi ultranationalist daca ataci un partid, indiferent care este el. Mai mult, ca jurnalist, ai menirea de a ataca partide (mai ales daca se afla la putere)”, a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

Reacția vine în urma unor critici formulate de fostul lider al UDMR, Marko Bela, într-un articol pentru contributors.ro.

”Cel mai bun rezultat a fost obținut de Partidul Național Liberal (nu mai sunt, de mult, liberali: sunt membri ai Partidului Popular European). E tipic că primul pe lista acestui partid și-a dobândit popularitatea ca moderator al unui canal de televiziune printre altele prin ieșiri ultranaționaliste, net antimaghiare, și dealtfel n-a fost niciodată politician înainte de a ajunge pe lista PNL”, a scris Marko Bela, pe contributors.ro.

Citeşte mai multe despre:   Rares Bogdan,   marko bela,   PNL,   UDMR