Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Rareș Bogdan (PNL): Toți prefecții și subprefecții vor fi schimbați în primele 48 de ore de după învestitura Guvernului Orban

Rareș Bogdan (PNL): Toți prefecții și subprefecții vor fi schimbați în primele 48 de ore de după învestitura Guvernului Orban

Un articol de: Vladimir Ionescu - 30 Oct 2019, 21:29
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Toți prefecții și subprefecții vor fi schimbați în primele 48 de ore de după învestitura Guvernului Orban, iar ulterior va începe evaluarea șefilor de instituții deconcentrate, a anunțat eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și liderul delegației române din PPE, într-o conferință de presă susținută la Caracal.

„Pot să vă spun ceva, că foarte repede, prefecţii. În secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, cred că, sper din tot sufletul să nu treacă, (...) mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţi şi subprefecţii, după care să evalueze fiecare şef de deconcentrate, pentru că puterea PSD este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituţiilor statului", a spus Rareş Bogdan, potrivit Agerpres.

Întrebat când ar urma să aibă loc schimbarea şefilor instituţiilor deconcentrate, după învestirea guvernului condus de Ludovic Orban, Rareş Bogdan a răspuns că „foarte repede, prefecţii", potrivit sursei citate. 

El a subliniat, totuși, că există o serie de instituții în statul român „unde este penurie de personal”, precum și că „nimeni nu vrea să îndepărteze competenții”.

„Dar vă asigur că noi nu dăm afară oameni doar pentru că au lucrat în vremea guvernării PSD. Nu. Dacă sunt slabi, dacă au avut lipsă de performanţă, dacă au ajuns prin nişte concursuri trucate, dacă s-au dovedit a fi captivi ordinelor primite de la partid şi nu a slujirii cetăţeanului, atunci vor pleca. Dacă sunt foarte buni şi dacă se dovedesc competenţi în poziţiile pe care le ocupă, vă asigur că nimeni nu vrea să îndepărteze competenţii, vrea să atragă competenţii. (...) Ca să fie lucrurile extrem de clare: vom face audit în fiecare instituţie, în fiecare companie a statului, în fiecare minister, în fiecare instituţie din subordine şi vom vedea exact competenţele şi modul în care aceşti oameni au fost promovaţi şi modul în care aceşti oameni au fost angajaţi. Vom face mai mult o redistribuire, pentru că sunt instituţii în statul român unde este penurie de personal, unde e nevoie de angajaţi, şi alte instituţii supraîncărcate", a mai declarat Rareş Bogdan, potrivit aceleiași surse.

Citeşte mai multe despre:   Rares Bogdan,   PNL
 
Loading...