Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Decizia CCR răstoarnă situația. Viorel Cataramă poate candida la alegerile prezidențiale: „Nu pot să nu remarc faptul că, în ultimul timp, BEC tinde să acționeze ca un actor politic, deși nu are această atribuție”

Decizia CCR răstoarnă situația. Viorel Cataramă poate candida la alegerile prezidențiale: „Nu pot să nu remarc faptul că, în ultimul timp, BEC tinde să acționeze ca un actor politic, deși nu are această atribuție”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Sep 2019, 10:42
Decizia CCR răstoarnă situația. Viorel Cataramă poate candida la alegerile prezidențiale: „Nu pot să nu remarc faptul că, în ultimul timp, BEC tinde să acționeze ca un actor politic, deși nu are această atribuție” Foto: facebook.com/Presedinte.DL Politică

Viorel Cataramă poate candida la alegerile prezidențiale din noiembrie, a decis Curtea Constituțională a României cu unanimitate de voturi. 

Forul suprem „a admis contestația formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 și, în consecință, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019”, arată un comunicat al instituției.

„Așa cum am declarat imediat după aflarea Deciziei BEC, încercarea de inlaturare a mea din competiția pentru președinția României s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legii. Din acest motiv, plenul CCR, în unanimitate, a invalidat hotărârea sus-menționata și a dispus respectarea drepturilor mele prevăzute de Constituție, admitindua-mi candidatura. Nu pot să nu remarc faptul că, în ultimul timp, BEC tinde să acționeze ca un actor politic, deși nu are această atribuție. 

Reamintesc, în acest sens, că la recentele alegeri europarlamentare a încercat să elimine din cursa electorală alianța USR-PLUS, fiind necesară intervenția instanțelor de judecă pentru respectarea legii”, a declarat Viorel Cataramă, după aflarea deciziei CCR.

În cadrul aceleiași ședințe, CCR a mai dezbătut o contestație împotriva candidaturii Vioricăi Dăncilă, dar și alte două referitoare la Theodor Paleologu. Toate cele trei contestații au fost respinse de către CCR, cu unanimitate de voturi.

Hotărârile sunt definitive și vor fi comunicate Biroului Electoral Central.

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Viorel Catarama