Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Războiul Iohannis - MRU, într-o nouă etapă. Iohannis: "Președintele României nu se implică în niciun mod în activitatea curentă a SIE" (VIDEO)

Războiul Iohannis - MRU, într-o nouă etapă. Iohannis: "Președintele României nu se implică în niciun mod în activitatea curentă a SIE" (VIDEO)

Un articol de: - 23 Iun 2016, 15:45
Războiul Iohannis - MRU, într-o nouă etapă. Iohannis: "Președintele României nu se implică în niciun mod în activitatea curentă a SIE" (VIDEO) Foto:universuljuridic.ro Politică

Președintele României nu se implică în niciun mod în activitatea curentă a Serviciului de Informații Externe, întrucât nu are nicio atribuție constituțională în acest sens, a transmis într-un comunicat Administrația Prezidențială, după ce într-un cotidian central au apărut anumite informații legate de situația românului răpit în Burkina Faso.

Evenimentul zilei a scris miercuri faptul că Iohannis nu a semnat un ordin executiv al SIE care putea duce la salvarea românului, dat fiind relația tensionată dintre Klaus Iohannis și Mihai Răzvan Ungureanu.

Administrația Prezidențială precizează că vehicularea în spațiul public a unor informații de acel tip pot afecta demersurile întreprinse în cadrul acestei crize.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

”Informaţiile prezentate în acest material de presă nu corespund realităţii. Utilizarea în spaţiul public a temei situaţiei cetăţeanului român răpit în Burkina Faso pentru alimentarea unor speculaţii de tip politic este iresponsabilă şi inadmisibilă, putând afecta grav eficienţa demersurilor Celulei de criză interinstituţionale care gestionează, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe şi Serviciului de Informații Externe, acest dosar sensibil.

Menționăm că Celula de criză funcţionează conform Metodologiei de comunicare şi acţiune pentru instituţiile şi autorităţile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de atacuri teroriste în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în afara teritoriului României, aprobată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 3 aprilie 2013”, se arată în comunicat.

De asemenea, instituția precizează că noțiunea de ”ordin executiv” la care se face referire în articolul EVZ nu corespunde niciunui tip de corespondenţă instituţională existentă.

Războiul Președinte-SIE, noua etapă. Iohannis: Nu mă implic în activitatea Serviciului

”Președintele României nu se implică în niciun mod în activitatea curentă a Serviciului de Informații Externe, întrucât nu are nicio atribuție constituțională în acest sens. Activitatea SIE se desfășoară în conformitate cu prevederile legale în vigoare, care oferă cadrul de funcționare a serviciului în coordonarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării”, se mai arată în comunicat.

Articolul de presă și comunicatul instituției au apărut în contextul în care, în spațiul public se vehiculează ideea că ar exista un conflict între președintele Klaus Iohannis și șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu.

Iohannis i-ar fi cerut lui Ungureanu să-şi dea demisia. Şi nu oricum, ci printr-un SMS. Relaţiile între Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu s-ar fi deteriorat după ce anul trecut au fost publicate în presă mai multe fotografii care îl înfățișau pe Dan Mihalache, șeful Cancelariei Prezidențiale, dormind în mijlocul unei delegații oficiale aflate la Belgrad. Președintele Iohannis ar bănui că oameni apropiați Serviciului de Informaţii Externe ar avea un amestec în această afacere. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Administratia Prezidentiala,   SIE,   Mihai Răzvan Ungureanu