Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Reacţia lui Dan Voiculescu la verdictul de colaborator: „Dosarul se va tranşa la CEDO”

Reacţia lui Dan Voiculescu la verdictul de colaborator: „Dosarul se va tranşa la CEDO”

Un articol de: - 10 Mar 2011, 13:15
Reacţia lui Dan Voiculescu la verdictul de colaborator: „Dosarul se va tranşa la CEDO” Foto: evz.ro Politică

Reacţia lui Dan Voiculescu la verdictul definitiv dat de ICCJ, conform căruia politicianul a colaborat cu fosta Securitate, nu a întârziat să apară. La scurt timp de la pronunţare, vicepreşedintele Senatului şi totodată lider onorific al Partidului Conservator a anunţat, pe blogul personal, că va ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Acesta mai susţine că verdictul magistraţilor este unul "absolut incorect" şi că tot ce a rămas din mitul colaborării este că a refuzat să fugă din ţară.

Iată textul integral publicat de Dan Voiculescu după pronunţarea Curţii Supreme:

"Curtea Supremă a decis astăzi să mentină hotărârea Curtii de Apel în procesul pe care l-am intentat CNSAS. Este un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ îmi oferă posibilitatea de a prezenta acest dosar în faţa unei instanţe europene, absolut independente, care se plasează în afara oricărei suspiciuni.

Oricum, confirmând decizia Curţii de Apel, Înalta Curte a respins practic toate acuzaţiile formulate la adresa mea, mai puţin faptul că i-am comunicat directorului întreprinderii de comerţ exterior al cărei angajat eram, că un cetăţean austriac mă presa să fug din tara.

Atat a mai rămas din „mitul colaborării”, din uriasul balon de săpun umflat propagandistic în ultimii 5 ani: refuzul meu de a fugi din tara. Acest episod nu are, în mod evident, nicio legatura cu Securitatea.

Toate celelalte acuzatii au fost considerate nefondate de Justiţie, iar cine le va mai mai invoca va raspunde civil şi penal!

Asadar, acest dosar se va tranşa la CEDO. Demersurile juridice sunt deja pregătite.

Opinia publică va avea permanent acces la acest proces."

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, joi, verdictul final în procesul dintre Dan Voiculescu şi CNSAS, acesta fiind de colaborator al Securităţii. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă.

Vezi AICI mai multe detalii despre verdictul ICCJ

Citeşte mai multe despre:   Dan Voiculescu,   ICCJ,   proces,   verdict,   securitate