Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Reacția lui Klaus Iohannis, după solicitarea de revocare a procurorului general: Un nou asalt asupra justiției! Tudorel Toader trebuie să plece DE URGENȚĂ din fruntea ministerului

Reacția lui Klaus Iohannis, după solicitarea de revocare a procurorului general: Un nou asalt asupra justiției! Tudorel Toader trebuie să plece DE URGENȚĂ din fruntea ministerului

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 17:16
Reacția lui Klaus Iohannis, după solicitarea de revocare a procurorului general: Un nou asalt asupra justiției! Tudorel Toader trebuie să plece DE URGENȚĂ din fruntea ministerului Politică

Klaus Iohannis reacționează după ce ministrul Justiției a cerut revocarea procurorului general Augustin Lazăr, considerând cererea acestuia “complet neadecvată”.

În acest context, Iohannis cere încă o dată demisia lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției.

Redăm mai jos comunicatul integral al Administrațuiei Prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a primit și va analiza Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunerea de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr.

Președintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General și consideră că cererea ministrului Justiției este complet neadecvată și de natură să genereze neîncredere în sistem și îngrijorare în rândul partenerilor noștri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendențios și denotă intenția acestuia de a subordona politic procurorii.

Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt dușmanii societății. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societății și în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esențial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistrați să nu își piardă încrederea în capacitatea societății românești de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.

Demersul ministrului Justiției de revocare a Procurorului General întărește convingerea Președintelui României că domnul Tudorel Toader trebuie să plece de urgență din fruntea ministerului pe care îl conduce. Statul român are obligația de a proteja ordinea de drept, libertățile și drepturile cetățenilor săi, iar acest lucru nu poate fi înfăptuit fără un Minister Public independent și eficient.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Augustin Lazar,   Tudorel Toader