Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Reacţia lui Ponta la îngrijorările externe: România va respecta standardele europene și justiția va rămâne independentă

Reacţia lui Ponta la îngrijorările externe: România va respecta standardele europene și justiția va rămâne independentă

Un articol de: - 06 Iul 2012, 10:43
Reacţia lui Ponta la îngrijorările externe: România va respecta standardele europene și justiția va rămâne independentă Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că dorește să îi asigure pe partenerii din Uniunea Europeană că justiția și toate celelalte instituții neimplicate în conflictul dintre președinte și Parlament vor rămâne independente, iar România va rămâne un stat de drept.

„Am dorit, în calitatea mea de prim-ministru, în numele Guvernului, să exprim o poziție foarte clară referitoare la poziția Guvernului fața de evenimentele politice actuale și față de îngrijorările legitime ale partenerilor și prietenilor noștri europeni internaționali. În această perioadă  de criză politică, de conflict între președintele țării și Parlament, conflict constituțional de altfel, care va fi astăzi finalizat, printr-un vot al Parlamentului, am avut multe contacte și discuții cu partenerii, prietenii noștri europeni și internaționali. Îngrijorările acestore, întrebările lor sunt perfect legitime, și este obligația Guvernului României de a da toate asigurările necesare și de a acționa în continuare în vederea asigurării faptului că România este și va rămâne un stat de drept, că este și va rămâne un stat care respectă toate standardele europene privind respectarea Constituției, a reglementărilor internaționale și a obligatiilor noastre,” a spus primul ministru.

Acesta a dat asigurări că Guvernul va lua toate măsurile necesare pentru a se respecta cu strictețe obligațiile care revin României în baza acordurilor cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială, precum și cele în baza mecanismului de cooperare și verificare, iar reformele structurale vor continua.

„Vreau săanunț încă o dată că, indiferent de decizia de astăzi a Parlamentului României, o decizie constituțională, luată în baza Constituției, Guvernul României va asigura în perioada următoare, până la eventualul referendum în care poporul român se ve pronunța, va asigura stabilitatea totală și absolută, atât a Curții Constituționale a României, a instanțelor judecătorești, a Parchetului General și a Direcției Naționale Anticorupție, a Agenției Naționale de Integritate, a serviciilor de informații și a tuturor celorlalte instituții, care nu trebuie în niciun fel să fie implicate sau afectate de o bătălie politică instituțională,” a spus Victor Ponta.

Premierul Ponta a dat asigurări că acest conflict între Președinte nu este criticat sau apreciat în vreun fel de partenerii internaționali ai României.

„Dincolo de acest conflict, repet, România va rămâne o țară stabilă, o țară în care statul de drept, Constituția și standardele europene și internaționale vor fi respectate,” a mai spus premierul.

El a subliniat că bătălia politică nu va afecta puterea judecătoarească și dacă vreo decizie nu va respecta standardele europene, va fi revizuită și adaptată acestora. Premierul a adăugat că se va deplasa la Bruxelles pentru a se întâlni cu partenerii europeni pentru a îi informa despre toate acestea.

Ponta: România va rămâne un stat de drept, iar justiția va fi în continuare independentă
Embed: