Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Reacția Mariei Grapini după ce Comisia Europeană a propus tăierea fondurilor UE pentru țările membre care încalcă statul de drept

Reacția Mariei Grapini după ce Comisia Europeană a propus tăierea fondurilor UE pentru țările membre care încalcă statul de drept

Un articol de: - 11 Mai 2018, 14:14
Politică

Europarlamentarul Maria Grapini a susținut că România nu trebuie să accepte propunerea Comisiei Europene (CE) de a reduce fondurile pentru coeziune şi agricultură în viitorul buget european, de după 2020.

Astfel, Maria Grapini cere unitatea tuturor europarlamentarilor români, pentru susţinerea intereselor ţării, potrivit Agerpres.

„Nu am fost de acord de la bun început că, Comisia a spus că vine cu propunerea (...) să diminuăm fondul la Coeziune şi la Politica Agricolă Comună. Deci, două puncte care rănesc adânc România şi fondul de coeziune şi politica agricolă. De ce? Pentru că deşi suntem de 10-11 ani în Uniunea Europeană, noi nu am ajuns prin cele două fonduri să fim la nivelul nici măcar al mediei din Uniunea Europeană. Nu mă refer aici la fermele agricole, la subvenţiile din agricultură care sunt mai mici decât în alte state. (...) Am avea nevoie să nu se diminueze Fondul de Coeziune. Asta aş vrea şi la noi, o unitate (...), o unitate a celor 32 de eurodeputaţi, indiferent din ce partid din ţară vin sau din ce grup politic fac acolo parte, când este o propunere pentru ţară, să votăm la fel şi cu regret o spun, nu a fost întotdeauna aşa. (...) Provocările pe cadrul financiar pe şapte ani după 2020 este extrem de important şi trebuie să ne jucăm cartea aici, trebuie să fim extrem de insistenţi, foarte bine pregătiţi şi să avem curaj să ne susţinem punctele de vedere", a afirmat Grapini.

Citeşte mai multe despre:   maria grapini
 
Loading...