Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Reacții tranșante din PSD, după ce Eugen Teodorovici a revendicat șefia partidului în instanță. Ciolacu: Și adulții spun lucruri trăsnite / Cazanciuc: Nu a depus niciun document conform pentru candidatură (VIDEO)

Reacții tranșante din PSD, după ce Eugen Teodorovici a revendicat șefia partidului în instanță. Ciolacu: Și adulții spun lucruri trăsnite / Cazanciuc: Nu a depus niciun document conform pentru candidatură (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 19 Aug 2020, 13:37
Reacții tranșante din PSD, după ce Eugen Teodorovici a revendicat șefia partidului în instanță. Ciolacu: Și adulții spun lucruri trăsnite / Cazanciuc: Nu a depus niciun document conform pentru candidatură (VIDEO) Foto: Facebook / Eugen Teodorovici Politică

Fostul ministru Eugen Orlando Teodorovici a formulat o cerere la Tribunalul București, prin care a solicitat să fie recunoscut oficial de către Autoritatea Electorală Permamentă și instituțiile cu atribuții în domeniu drept singurul membru al conducerii executive a PSD care încă este în funcție. Reacțiile de la vârful formațiunii social-democrate nu s-au lăsat așteptate – dacă Marcel Ciolacu, liderul interimar al partidului, a afirmat că aparent și oamenii mari „spun lucruri trăsnite”, senatorul Robert Cazanciuc susține că felul în care a fost depusă sesizarea îi arată că „este un demers strict politic”.
 

Fostul ministru Eugen Teodorovici a revendicat șefia PSD în instanță


 

„Subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de președinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcție. Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituțiilor publice având competențe în organizarea și funcționarea partidelor politice (printre care Autoritatea Electorală Permanentă), precum și a terților, pentru a asigura corecta respectare a caracterului de informație de interes public al datelor din Registrul partidelor politice”, se arată în cererea formulată de Eugen Teodorovici.
 

Se pare că și adulții spun lucruri trăsnite, a afirmat ironic Marcel Ciolacu


 

Reacția lui Marcel Ciolacu nu a întârziat să apară. Întrebat înaintea ședinței de miercuri a Consiliului Executiv Național al PSD ce crede despre sesizare depusă de Eugen Teodorovici la Tribunalul București, liderul interimar al PSD a răspuns: „Știți că era o emisiune, copiii spun lucruri trăsnite. Se pare că și oamenii mari”.

Întrebat dacă îi va valida candidatura la șefia formațiunii social-democrate, el a precizat: „Da, eu voi solicita Comitetului Executiv să îi fie validată candidatura”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Reacție tranșantă și din partea lui Robert Cazanciuc


 

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, care anterior vorbise și despre moțiunea de cenzură depusă de PSD, a comentat și el demersul inițiat de fostul ministru de Finanțe. Întrebat cum cataloghează sesizarea făcută de Eugen Teodorovici, președintele interimar al Senatului a răspuns: „Am văzut azi de dimineață în presă textul sesizării. Nu știu dacă l-a făcut Eugen. Dacă l-a făcut Eugen ca economist, atunci pot să înțeleg sesizarea. Dacă l-a făcut un jurist, atunci ar trebui să îl dea afară, pentru că ea are câteva elemente lipsă – nu o să le spun acum, o să las judecătorii să descopere acest lucru – care fac această sesizare să fie respinsă, cum se spune în limbaj de specialitate, de pe scaun”.

„Felul în care a fost formulată sesizarea, cel puțin din ceea ce am văzut în presă, îmi arată că este un demers strict politic, și nu unul juridic”, a subliniat Robert Cazanciuc.

Mai mult decât atât, întrebat dacă este de părere că Eugen Teodorovici ar trebui să intre în cursa pentru șefia PSD, Robert Cazanciuc a declarat: „Eugen Teodorovici a depus o candidatură pentru șefia partidului neconformă cu statutul partidului”.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Referitor la posibilitatea de validare a candidaturii, el a afirmat: „O să discutăm în CEx, dar în comisia de validare din păcate – am fost în acea comisie de validare – domnul Teodorovici nu a depus nici măcar un document conform cu statutul. Nu a depus, spre exemplu, un document de sprijin din partea organizației din care face parte. Nu a depus echipa pe care domnia sa dorește să o aibă la conducerea partidului. Nu a depus un program politic pe care să îl poată vota colegii noștri. Nu a depus niciun document conform”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Eugen Teodorovici,   Marcel Ciolacu,   Robert Cazanciuc