Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ”Realitatea paralelă” a Dianei Șoșoacă. Senatoarea, la protest: „Franța a renunțat la lockdown! E liberă!” / Macron: Franța intră în lockdown total. Vom pierde controlul dacă nu facem asta (VIDEO)

”Realitatea paralelă” a Dianei Șoșoacă. Senatoarea, la protest: „Franța a renunțat la lockdown! E liberă!” / Macron: Franța intră în lockdown total. Vom pierde controlul dacă nu facem asta (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Apr 2021, 21:04
”Realitatea paralelă” a Dianei Șoșoacă. Senatoarea, la protest: „Franța a renunțat la lockdown! E liberă!” / Macron: Franța intră în lockdown total. Vom pierde controlul dacă nu facem asta (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Senatoarea Diana Șoșoacă a mințit din nou în legătură cu măsurile luate de alte state în contextul pandemiei de coronavirus. Ea a participat la protestele anti-restricții, ba chiar s-a arătat deranjată că nu se revoltă mai mulți oameni. A insistat că alte state au renunțat la măsurile restrictive și, la protestul de luni, le-a spus celorlalți manifestanți că Franța a ieșit din carantină și „e liberă”. În fapt, autoritățile de la Paris erau profund îngrijorate de evoluția pandemiei și numărul tot mai mare de infectări și decese. Miercuri, președintele Emmanuel Macron anunța că Franța intră în lockdown general, inclusiv școlile urmând să fie închise pentru trei săptămâni.

„Solicităm Guvernului României să nu îndrăznească să blocheze România! Vă anunț că astăzi Franța a renunțat la lockdown! Franța este liberă de astăzi! Bravo, Franța, bravo, românilor din Franța! Franța a renunțat la măsurile restrictive! (…) Toată Europa este în stradă!”, spunea senatoarea Diana Șoșoacă nonșalant, mestecând gumă, în timpul protestului anti-restricții de luni, din Piața Victoriei. Momentul a fost semnalat de ziariștii.com.

Minciuna nu a fost auzită doar de protestatarii din jurul ei, ci și de numeroși internauți, căci, ca de obicei, era foarte activă în online. Live-ul respectiv a adunat peste 234.000 de vizualizări și peste 9.100 de reacții.

(în video de la minutul 20.44)

Diana Șoșoacă dezinformează în legătură cu măsurile anti-COVID din Franța. Cum îi minte pe protestatari

Realitatea, însă, era fix invers:

 

Franța a extins lockdown-ul la nivel național. Macron: Pierdem controlul dacă nu facem asta

 Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Miercuri, președintele Emmanuel Macron a anunțat lockdown-ul introdus în martie la nivelul unor regiuni e extins la nivel național. Asta înseamnă închiderea anumitor magazine și restricții de circulație de la ora locală 19:00 până la ora 6:00.

Astfel, francezii nu mai pot să se deplaseze pe o distanță mai mare de 10 kilometri în jurul locuinței, între orele 19.00 și 06.00, decât în baza unui motiv absolut întemeiat.

„Controalele și sancțiunile” vor fi „consolidate pe drumurile publice pentru a limita adunările” și pentru „a controla consumul de alcool”.
„Vom pierde controlul dacă nu facem asta acum”, a spus Macron.

Măsurile vor fi valabile o lună.

Școlile vor fi și ele închise pentru trei săptămâni.

Macron: Franța intră în lockdown total. Vom pierde controlul dacă nu facem asta

 

Diana Șoșoacă minte despre restricțiile anti-COVID și de la tribuna Parlamentului

 

La începutul lunii trecute, senatoarea Diana Șoșoacă a făcut în Parlament fix același lucru. 

În timpul dezbaterilor pe legea bugetului, ea a strigat de la tribună: „Opriți odată starea de alertă, cum a făcut Cehia!”. În fapt, guvernul ceh anunțase impunerea de noi restricții, în condițiile în care numărul infectărilor crescuse alarmant, iar sistemul de sănătate era în pragul colapsului.

La acea vreme, Cehia înregistra o rată de infectare de 1.120 la 100.000 de locuitori, cea mai mare din Uniunea Europeană. În acest context, autoritățile au impus noi restricții ce vizau deplasările între provincii, închiderea tuturor unităților şcolare şi a magazinelor neesenţiale.