Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Renate Weber critică DUR legea defăimării propusă de Liviu Dragnea: “Minciunile spuse la adresa României trebuie contracarate într-un singur fel: cu REALITATEA DE ACASĂ!”

Renate Weber critică DUR legea defăimării propusă de Liviu Dragnea: “Minciunile spuse la adresa României trebuie contracarate într-un singur fel: cu REALITATEA DE ACASĂ!”

Un articol de: - 13 Mar 2018, 15:38
Renate Weber critică DUR legea defăimării propusă de Liviu Dragnea: “Minciunile spuse la adresa României trebuie contracarate într-un singur fel: cu REALITATEA DE ACASĂ!” Politică

Noua idee a liderului PSD, Liviu Dragnea, de a propune o “lege a defăimării”, prin care să fie pedepsiți toți cei care “vorbesc țara de rău”, este criticată dur de mai mulți politicieni.

În acest context, europarlamentarul Renate Weber îi dă președintelui PSD o replică acidă.

Ea spune că “defăimarea țării și a națiunii” a fost “visul de aur” al mai multor guvernanți, prin care s-a dorit să se pună “lacăt pe gură” celor care criticau guvernele, și susține că se va lupta cu oricine pentru dreptul neîngrădit la exprimare: "Minciunile şi exagerările spuse de unii şi de alţii la adresa României trebuie contracarate într-un singur fel, dacă e posibil: cu realitatea de acasă, adică printr-o bună guvernare”.

"’Defăimarea țării și a națiunii’ a fost visul de aur al mai multor guvernanți. O formulă prin care s-ar fi dorit să se pună lacăt pe gură celor care criticau guvernele. La un moment dat a fost chiar o infracțiune în codul penal, din fericire, dezincriminată ulterior, dar tentative de a o reintroduce au tot existat. Mai nou, președintele PSD consideră că trebuie pedepsiți cei care ‘vorbesc țară de rău’ în afara ei, dar cum rămâne cu cei care ‘o vorbesc’ în interior? Sunt prima care mă înfurii atunci când se minte la adresa României, bătălia politică fiind justificarea pentru a face țara asta praf și pulbere, dar nu mi-ar trece niciodată prin minte să interzic cuiva să se exprime așa cum îi dictează conștiința. Dimpotrivă, m-am bătut și o să mă bat în continuare cu oricine pentru a avea dreptul neîngrădit de a se exprima. În cazul politicienilor singura sancțiune admisibilă este votul electoratului! Domnule Dragnea, minciunile și exagerările spuse de unii și de alții la adresa României trebuie contracarate într-un singur fel, dacă e posibil: cu realitatea de acasă! Adică printr-o bună guvernare, prin măsuri pentru un trai decent, prin măsuri pentru respectarea drepturilor omului de către toate autoritățile, printr-un stat de drept funcțional, inclusiv prin respectarea separației puterilor, dacă toate acestea există!", a scris marți Renate Weber, pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea a declarat luni seară că a discutat cu mai mulți colegi pentru a lucra împreună la o lege care "să dea posibilitatea statului român să sancţioneze defăimarea”. Șeful PSD a identificat deja și câțiva vinovați: Monica Macovei şi alţi europarlamentari care "mint şi defăimează despre propria ţară" (Detalii AICI).

 

Citeşte mai multe despre:   Renate Weber,   Liviu Dragnea,   legea defaimarii