Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Proiectul PSD pentru REPATRIEREA AURULUI, aviz favorabil de la Comisia de buget a Camerei Deputaţilor

Proiectul PSD pentru REPATRIEREA AURULUI, aviz favorabil de la Comisia de buget a Camerei Deputaţilor

Un articol de: Ioana Ungureanu - 16 Apr 2019, 13:08
Foto: pixabay.com Politică

Proiectul privind repatrierea aurului a primit aviz favorabil, marţi, în Comisia de buget, finanţe a Camerei Deputaţilor.

Senatorul PSD Şerban Nicolae, unul dintre iniţiatorii proiectului, alături de Liviu Dragnea, a declarat că a renunţat la propunerea iniţială potrivit căreia BNR poate să depoziteze aur în străinătate, dar nu mai mult de 5% din totalul rezervei.

"Se păstrează intenţia iniţială şi se simplifică dispoziţiile în sensul în care, însuşindu-ne o serie întreagă de observaţii, propuneri făcute şi de Consiliul Legislativ şi de Banca Naţională a României, am păstrat intenţia iniţială a proiectului aceea de a constitui rezerva de aur de către BNR şi administrată de către BNR doar pe teritoriul României, respectiv în tezaur în ţară. De asemenea, de informare de îndată, dar nu mai târziu de 20 de zile, de către BNR a Parlamentului, respectiv a Guvernului în cazul în care apar situaţii de criză care ar pune în pericol stabilitatea monetară, ţinta de inflaţie, politicile macroeconomice", a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae, potrivit Hotnews.

Proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, for deciyional.

România are rezerve de aur în afata ţării de 103,7 toane de aur.

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD,   Serban nicolae
 
 
 
Loading...