Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Reţeaua samsarilor imobiliari din Sibiu, controlată de Iohannis? Acte de retrocedare întocmite într-o singură zi

Reţeaua samsarilor imobiliari din Sibiu, controlată de Iohannis? Acte de retrocedare întocmite într-o singură zi

Un articol de: - 13 Oct 2014, 15:35
Reţeaua samsarilor imobiliari din Sibiu, controlată de Iohannis? Acte de retrocedare întocmite într-o singură zi Foto: evz.ro Politică
Cazul retrocedării controversate a Curții de Fier din Sibiu către unul dintre oamenii apropiați ai lui Klaus Iohannis atrag atenția asupra unor noi forme de abuz în serviciu săvărșite de primarul Sibiului, în complicitate cu notarul său de serviciu, Gabriel Bucșa, susţine publicaţia ancheteonline.ro.

„Ziua de 27 decembrie 2001 va rămâne în analele restitutirilor din România ca exemplu de eficiență maximă în care funcționează mafia samsarilor imobiliari. În timp de 24 de ore s-au întocmit actele necesare pentru restituirea imobilului din strada Avram Iancu nr. 1-3, vreme în care cumpărătorul (beneficiarul), pe nume Stephan Braune, nici nu se afla în țară. El ajunge în România, potrivit datelor din pașaportul său, pe 28 decembrie, când primește cheile imobilului său, proprietate personală. Pentru ca toate acestea să se întâmple, au lucrat eficient (a se citi, în afara legii), întreg aparatul administrativ al Primăriei Sibiu, în frunte cu edilul său (departament juridici, departament cadastru, SC Urbana SA)”, notează jurnaliștii.

„A treia zi de Crăciun, rețeaua de samsari imobiliari din jurul lui Iohannis, cu o grabă fantastică întocmește actele de retrocedare necesare, toate în lipsa noului titular al proprietății. Stephan Braune se afla în Germania în timp ce notarul Gabriel Bucșa întocmea actul de vânzare-cumpărare pe numele său. Cu alte cuvinte, notarul își punea ștampla pe contract în lipsa celui care vindea și a celui care cumpăra. Era prezent doar cel împuternicit să vândă, Emil Grusea. Tot în lipsa lui Braune, dar în numele lui, se depunea cerere de intabulare a imobilului restituit, iar primăria își punea semnătura, pe noua carte funciară realizată, deși acesta nu era prezent. Stephan Braune se întoarce în țară a doua zi, pe 28 decembrie, când toate documentele erau semnate și parafate”, mai arată site-ul ancheteonline.ro.

Vezi AICI întreaga anchetă privind retrocedările făcute de rețeaua lui Iohannis